Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

Süddeutsche Zeitung: Σχέδιο-σοκ με βήματα τρόμου για την Ελλάδα

  • Ποια είναι τα δύο σενάρια
Süddeutsche Zeitung: Σχέδιο-σοκ με βήματα τρόμου για την Ελλάδα

Σύμφωνα με την εφημερίδα αν δεν βρεθεί λύση στο Eurogroup, θα γίνει νέα Σύνοδος Κορυφής την Παρασκευή και εκεί θα ζητηθεί από την Ελλάδα να προχωρήσει σε ειδικό νόμο που θα προβλέπει τον έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων

Νέα Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή σε περίπτωση που οι συνομιλίες για το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup της Πέμπτης ναυαγήσουν. Τα παραπάνω μεταδίδει μέσω της ιστοσελίδας της η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, τονίζοντας πως όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα υπάρξει λύση για την Ελλάδα στη νέα συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και την ίδια ώρα παρουσιάζοντας ένα σχέδιο τρόμου για την χώρα μας.

Ειδικότερα, επικαλούμενη γερμανικές πηγές η εφημερίδα αναφέρεται στα βήματα που ετοιμάζονται να προτείνουν οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα και όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega το βράδυ της Δευτέρας, αν πραγματοποιηθεί νέα Σύνοδος Κορυφής, θα ζητηθεί από την Ελλάδα να προχωρήσει σε ειδικό νόμο που θα προβλέπει τον έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων.

Η Süddeutsche Zeitung τονίζει ότι αν η ελληνική κυβέρνηση δεν ψηφίσει έναν τέτοιο νόμο, τότε θα απομονωθεί από το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ωστόσο, την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Σύνοδο Κορυφής -αν τελικά πραγματοποιηθεί- θα αναζητηθεί πιθανή πολιτική λύση για την Ελλάδα και τελικά η Αθήνα θα προχωρήσει σε παράταση του τρέχοντος προγράμματος έως τον Νοέμβριο και χρηματοδότηση ύψους 25-35 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου