Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Telegraph: Δραματικές οι συνέπειες για την Ελλάδα αν δεν κλείσει συμφωνία, προειδοποιούν οι Ευρωπαίοι

  • Τι γράφουν τα διεθνή μέσα για τις εξελίξεις του σαββατοκύριακου
  • Μίνα Αγγελίνη, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, 08/06/2015
Telegraph: Δραματικές οι συνέπειες για την Ελλάδα αν δεν κλείσει συμφωνία, προειδοποιούν οι Ευρωπαίοι

«Η Μέρκελ υπό αυξανόμενη πίεση στο εσωτερικό του κόμματός της», σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Financial Times» - Η Ελλάδα προκαλεί πονοκέφαλο στη σύνοδο των G7», γράφει η γερμανική εφημερίδα «Die Zeit»

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες διεμήνυσαν στον Αλέξη Τσίπρα να κλείσει άμεσα συμφωνία με τους πιστωτές των Αθηνών διαφορετικά η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με δραματικές συνέπειες, γράφει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph»  επικαλούμενη δηλώσεις του επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αλλά και του προέδρου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.


«Οι δανειστές των Αθηνών χάνουν την υπομονή τους καθώς ακόμα δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία», σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα.

«Ο χρόνος εξαντλείται για την ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές της», προσθέτει η Telegraph αναφερόμενη στις δηλώσεις των δύο Ευρωπαίων ηγετών.

«Δεν έχω προσωπικό πρόβλημα με τον Αλέξη, αντιθέτως, ήταν φίλος μου, είναι φίλος .Αλλά για να διατηρηθεί μία φιλία, θα πρέπει να τηρούνται κάποιοι μίνιμουμ κανόνες», τόνισε ο  Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από τη σύνοδο της G7 στη Γερμανία, αναφέρει η εφημερίδα.  Στο μεταξύ, και ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, άσκησε περισσότερη πίεση στην Αθήνα προκειμένου να καταλήξει  σε συμφωνία με τους δανειστές της και να λάβει την δόση που θα την ενισχύσει την οικονομία της προειδοποιώντας ότι θα υπάρξουν δραματικές συνέπειες αν η χρεωμένη χώρα αντισταθεί σε συμβιβασμό, προσθέτει η «Telegraph».  

Financial Times 

«Η Μέρκελ υπό αυξανόμενη πίεση στο εσωτερικό του κόμματός της», σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Financial Times»,  υπογραμμίζοντας πως, όλο και περισσότερα στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών εκφράζουν την αντίθεσή τους στην στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου να συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα επιθυμώντας την διάσωσή της. Κι όλα αυτά την ώρα που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και ο θυμός ανεβαίνει, καθώς στο βάθος υπάρχει ο κίνδυνος αποτυχίας, γράφει η εφημερίδα.

«Οι ηγέτες του κυβερνητικού συνασπισμού - συμπεριλαμβανομένων και των πολιτικών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος που είναι πιο θετικοί στην ελληνική πλευρά - γίνονται περισσότερο αιχμηροί κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση για την κρίση». Αυτό αναφέρει ανταπόκριση της εφημερίδας επισημαίνοντας πως , οποιαδήποτε συμφωνία κι αν παρουσιάσει η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, στην Bundestag, που δεν θα περιλαμβάνει υποχωρήσεις της τελευταίας στιγμής από την Ελλάδα, θα αντιμετωπίσει σοβαρή αντίσταση.

Le Figaro

«H Ελλάδα συνεχίζει να ερεθίζει τους πιστωτές της», γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» και προσθέτει: «Μέχρι τώρα, δεν διαφαίνεται κανένας συμβιβασμός της κυβέρνησης Τσίπρα με τους δανειστές της».
 
Die Zeit

«Η Ελλάδα προκαλεί πονοκέφαλο στη σύνοδο των G7», γράφει η γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» επισημαίνοντας ότι, το αδιέξοδο στις συνομιλίες της Ελλάδας με τους πιστωτές της βρίσκεται στην «ατζέντα» της συνόδου οι εργασίες της οποίας διεξάγονται στη Βαυαρία.

Kurier 

Στη σημερινή επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών στο Βερολίνο αναφέρεται η αυστριακή εφημερίδα «Kurier» σε άρθρο της, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως ο Γιάνης Βαρουφάκης θα βρεθεί στη σπηλιά των λεόντων.

«Ο Έλληνας υπουργός θα συναντηθεί σήμερα με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις εδώ και εβδομάδες με τους πιστωτές της να καταλήξουν σε συμφωνία. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών», προσθέτει η αυστριακή εφημερίδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου