Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

Ντίλμα Ρουσέφ σε Τσίπρα: Εμείς περιμέναμε 20 χρόνια να δούμε ανάπτυξη...

Δηλώσεις στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής
Ντίλμα Ρουσέφ σε Τσίπρα: Εμείς περιμέναμε 20 χρόνια να δούμε ανάπτυξη...

«Όλα τα μέτρα λιτότητας απαιτούν την ύπαρξη δύο πλευρών και η μία πλευρά επιβάλλει μέτρα, τα οποία η άλλη υλοποιεί, μέχρις ότου να οδηγηθούν στη χρεοκοπία» είπε η πρόεδρος της Βραζιλίας

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους θεσμούς να μην οδηγήσουν την Ελλάδα με τις υπερβολικές απαιτήσεις της σε χρεοκοπία απεύθυνε την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, εκφράζοντας, παράλληλα, τη στήριξή της προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός μας μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, οι οποίες είναι δημόσιες και ευρέως γνωστές. Το ξέρουμε πως είναι δύσκολα τα πράγματα - εμείς έπρεπε να περιμένουμε 20 χρόνια για την ανάπτυξη», δήλωσε η κ. Ρούσεφ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), μετά το πέρας της Συνόδου ΕΕ-CELAC στη βελγική πρωτεύουσα.

«Όλα τα μέτρα λιτότητας απαιτούν την ύπαρξη δύο πλευρών και η μία πλευρά επιβάλλει μέτρα, τα οποία η άλλη υλοποιεί, μέχρις ότου να οδηγηθούν στη χρεοκοπία. Σκεφτόμαστε το παράδειγμα της Αργεντινής στα τέλη της δεκαετίας του 1990», υπογράμμισε με νόημα η πρόεδρος της Βραζιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου