Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015

Bild: «Μα τι συνέβη και γιορτάζετε κύριε Τσίπρα;»

  • «Μα τι συνέβη και γιορτάζουν στην Αθήνα;»

Bild: «Μα τι συνέβη και γιορτάζετε κύριε Τσίπρα;»
Η γερμανική εφημερίδα «Bild» σχολιάζει τους χθεσινούς «πανηγυρισμούς», όπως τους χαρακτηρίζει, έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

«Μα τι συνέβη και γιορτάζετε κύριε Τσίπρα;», διερωτάται  η γερμανική εφημερίδα «Bild» σχολιάζοντας τους χθεσινούς «πανηγυρισμούς», όπως τους χαρακτηρίζει, έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να εμφανίζεται κεφάτος μαζί με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Κάνοντας αναφορά στο ευχάριστο κλίμα που επικρατούσε χτες στον προαύλιο χώρο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας ρωτάει τον Έλληνα πρωθυπουργό τους λόγους για τους οποίους πανηγυρίζει την ώρα που η χώρα του βρίσκεται σε κρίση και έχει παρουσιαστεί σοβαρή εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

«Μα τι συνέβη και γιορτάζουν στην Αθήνα, λίγες ώρες μετά την εμπλοκή των διαπραγματεύσεων και αφότου αποχώρησε το ΔΝΤ από τις συνομιλίες;», γράφει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας επέστρεψε στην πατρίδα του για μία ακόμη φορά με άδεια χέρια. Τι είναι αυτό που έκανε τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη να ξεχάσει έστω και για μία στιγμή ότι η χώρα του οδεύει στην χρεοκοπία; Η Αθήνα έκανε μία μεγάλη γιορτή με αφορμή την επαναλειτουργία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου