Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

Στρατούλης: Χωρίς συμφωνία θα δυσκολευτούμε για λίγους μόνο μήνες

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ
Στρατούλης: Χωρίς συμφωνία θα δυσκολευτούμε για λίγους μόνο μήνες
 
Την εκτίμηση ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία το κόστος θα είναι μεγαλύτερο για τους δανειστές, παρά για την Ελλάδα, έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, δηλώνοντας ότι η χώρα μας θα δυσκολευτεί για λίγους μήνες στην περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση αναγκαστεί να πει το «μεγάλο όχι» και στην συνέχεια θα μπει ξανά σε δρόμους ανάπτυξης.

''Αν δεν υπάρξει συμφωνία και μας αναγκάσουν να πούμε το μεγάλο όχι, οι συνέπειες γι' αυτούς θα είναι μεγαλύτερες σε σχέση με την Ελλάδα", είπε ο Δ. Στρατούλης, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega".
Στην περίπτωση του "μεγάλου όχι" ο κ. Στρατούλης δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει ξεκρέμαστο τον ελληνικό λαό, την οικονομία και την κοινωνία. "Είναι σαφές ότι έχουμε φροντίσει να έχουμε όλα εκείνα τα μέτρα ώστε η Ελλάδα, αν αντιμετωπίσει κάποιες λίγες δυσκολίες για κάποιους λίγους μήνες να έχει τη δυνατότητα από εκεί και πέρα να ξαναμπεί σε δρόμους ανάπτυξης και ελπίδας". Εμφανίστηκε, πάντως, καθησυχαστικός για μισθούς και συντάξεις, τονίζοντας ότι υπάρχουν τα χρήματα για την πληρωμή τους.
Για τις δόσεις στο ΔΝΤ, ο κ. Στρατούλης εκτίμησε ότι "ακόμη κι αν δεν έχει ή δεν μπορεί η χώρα να πληρώσει το 1,6 δισ. του Ιούνη, γιατί θα δώσει προτεραιότητα σε μισθούς, συντάξεις, υγεία και παιδεία, οι ίδιοι θα έρθουν να πουν ότι δεν είναι πιστωτικό γεγονός".
Ακόμη, ερωτηθείς ακόμη σχετικά, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων υποστήριξε ότι "δεν θα υπάρξει θέμα δεδηλωμένης γιατί δεν υπάρχει περίπτωση ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της οποίας είμαι μέλος να φέρει μια συμφωνία την οποία δεν θα αντέχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ".
"Ο πρώτος που δεν θα το αντέχει θα είναι ο πρωθυπουργός. Επομένως δεν τίθεται θέμα ούτε πτώσης ούτε ηρωικής εξόδου ούτε απώλειας της δεδηλωμένης", πρόσθεσε.
  • Για Στουρνάρα
Σε ό,τι αφορά την χθεσινή έκθεση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, ο Δ. Στρατούλης υποστήριξε ότι ο Γ. Στουρνάρας υπερέβη τα όρια.
"Εμείς σεβόμαστε την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδας αλλά πρέπει να σέβεται και την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδας και ο ίδιος ο διοικητής της", είπε και πρόσθεσε ότι "δεν μπορείς να κάνεις μια εκτίμηση που ουσιαστικά σιγοντάρει τα επιχειρήματα των δανειστών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου