Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Τσακαλώτος στο BBC: Αν δεν πετύχουμε οικονομικά εφικτή συμφωνία, θα πάμε στο λαό

  • «ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ» 
Μία οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να είναι οικονομικά εφικτή επεσήμανε ο επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε δηλώσεις του στην εκπομπή Today του BBC Radio 4.
Τσακαλώτος στο BBC: Αν δεν πετύχουμε οικονομικά εφικτή συμφωνία, θα πάμε στο λαό
«Πριν από μερικές εβδομάδες παρουσιάσαμε τις ιδέες μας, οι οποίες πιστεύαμε ότι ήταν το κοινό έδαφος των διαπραγματεύσεων των τελευταίων δύο-τριών μηνών. Πιστεύουμε ότι έχουμε διάθεση συμβιβασμού, κάναμε προτάσεις, τις οποίες παρουσιάσαμε στους θεσμούς σε έγγραφο που ήταν πολύ κοντά στις αρχικές τους προτάσεις», τόνισε ο κ.Τσακαλώτος.

Και υπογράμμισε: «Συνεπώς, αυτό που επισημαίνουμε είναι ότι μπορούν να γίνουν περαιτέρω υποχωρήσεις, αναζητούμε κοινό έδαφος, αλλά το τελικό προϊόν αυτού που θα συμφωνήσουμε για τις μεταρρυθμίσεις, τα επενδυτικά προγράμματα, τη χρηματοδότηση, θα πρέπει να είναι οικονομικά εφικτό. Εάν δεν πετύχουμε οικονομικά εφικτή συμφωνία, τότε θα πάμε στο λαό».
Πρόσθεσε ακόμη ότι η χώρα πρέπει να είναι ικανή να τηρήσει τις δημοσιονομικές τις δεσμεύσεις. «Εάν συμφωνήσουμε σε ένα στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξης του 1% φέτος και 2% του χρόνου, τότε εγώ θα μπορώ να πω στον πρωθυπουργό, ότι μπορούμε να το πετύχουμε χωρίς να υποχωρήσουμε σε μεγαλύτερη ύφεση που θα κάνει ανέφικτους τους στόχους, και τότε οι Ευρωπαίοι θα επιστρέψουν και θα πουν: Δεν μπορείτε να μιλήσετε στους Έλληνες, γιατί ποτέ δεν εκπληρώσατε τις υποσχέσεις σας».
Χθες, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε δηλώσει ότι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πληρώσει τη δόση του 1,6 δισ. στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθότι δεν έχει τα χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου