Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015

Σαμαράς: Πριν καν πάρει μέτρα, η κυβέρνηση μας οδήγησε σε ύφεση


Χαιρετισμό στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Θέμα ιδεολογίας ή όχι μόνο» του βουλευτή και πρώην υπουργού Μάριου Σαλμά απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς.
«Σήμερα είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα σε ύφεση», ανεφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Πριν καν πάρει το οποιοδήποτε μέτρο η κυβέρνηση μας έχει οδηγήσει στην υφεση», συνέχισε και τόνισε ότι χωρίς ιδεολογία δεν υπάρχει πολιτική και χωρίς ρεαλισμό δεν υπάρχει διακυβέρνηση.
Σημείωσε επίσης ότι το μεγάλο στοίχημα για κάθε πολιτικό είναι η ισορροπία ανάμεσα σε αυτόν που θέλεις και αυτό που μπορείς και δεν είναι εύκολο.

Αυτό, πρόσθεσε, δεν απασχολεί όσους δεν έχουν ιδέες ή προσπαθούν απλώς να αναρριχηθουν στην εξουσία ή θέλουν μόνο να εφαρμόσουν τις ιδεοληψίες τους.
Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε πως η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ο λαϊκισμός που δεν θέλει μεταρρυθμίσεις και εξήρε το έργο του Μάριου Σαλμά στον τομέα της Υγείας.
Επιπρόσθετα αναφερόμενος στη δική του διακυβέρνηση είπε ότι τον Ιούνιο του 2012 η χώρα κινδύνευε να βγει από το ευρώ και η πραγματικότητα επέβαλλε να βγουμε από τα ελλείμματα.
«Η ιδεολογία μας ήταν αντίθετη με την επιβολή φόρων. Ασκησαμε δύσκολη πολιτική. Βγάλαμε τη χώρα στην ανάκαμψη, στα πλεονάσματα, στις αγορές. Ξεκινήσαμε να μειώνουμε τους φόρους», συμπληρωσε μεταξύ άλλων σημειώνοντας με νόημα ότι τις ιδέες σου τις διαλέγεις αλλά τα προβλήματα τα βρίσκεις μπροστά σου.
Νωρίτερα, την εισήγησή του για μία προσπάθεια εθνικής συνεννόησης με επίκεντρο τις πρακτικές λύσεις για τα προβλήματα της χώρας, βάζοντας στην άκρη τις ιδεολογικές εμμονές παρατάξεων και κομμάτων, παρουσίασε ο Μάριος Σαλμάς.
Με βάση την εμπειρία του από τη διαχείριση του τομέα Υγείας, κατά την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σαλμάς επέμεινε στην ανάγκη υιοθέτησης του πραγματισμού από το πολιτικό προσωπικό της χώρας.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου