Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

Ντάισελμπλουμ: «Αδιανόητη» μια συμφωνία χωρίς το ΔΝΤ


«Αδιανόητη» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μια συμφωνία για την Ελλάδα χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Χωρίς το ΔΝΤ, μια συμφωνία είναι αδιανόητη, γιατί το περιεχόμενό της πρέπει να είναι πραγματικό και αν υπάρχει ένα πραγματικό περιεχόμενο, το ΔΝΤ θα συμμετάσχει επίσης», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ από τη Χάγη, μία ημέρα μετά την αποχώρηση της διαπραγματευτικής ομάδας του Ταμείου από τις Βρυξέλλες. Παράλληλα, μιλώντας σε φινλανδική εφημερίδα, ο επικεφαλής του Eurogroup, τόνισε η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή παρά να πάρει τις σκληρές αποφάσεις που ζητούν οι διεθνείς πιστωτές της εάν θέλει να εξασφαλίσει περαιτέρω δάνεια και να αποφύγει τη χρεοκοπία.

«Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και ότι οι δύσκολες αποφάσεις πρέπει απλά να ληφθούν, είναι μόνη της. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα εάν η Ελλάδα δεν θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της», φέρεται να δήλωσε ο Ολλανδός στην εφημερίδα Helsinging Sanomat.
Στη συνέντευξή του που έγινε την Πέμπτη και δημοσιεύεται σήμερα, Παρασκευή, ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι συνεχίζει να είναι δυνατή η επίτευξη μιας συμφωνίας εγκαίρως προκειμένου να αποδεσμευθεί η βοήθεια πριν από το τέλος του μήνα, προσθέτοντας ότι οι πιστωτές της Ελλάδας είναι ακόμα ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις, εάν οι προτάσεις της Αθήνας έχουν νόημα από οικονομικής άποψης.
«Η πολιτική απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί ακόμα και αύριο αρκεί να είναι αξιόπιστη και να διασφαλίζει την χρηματοοικονομική ανεξαρτησία της Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου