Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015

Δραγασάκης: Επιμένουν για συντάξεις-ΦΠΑ, παραμένουμε έτοιμοι για συμφωνία

«ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΟ»

Για επιμονή των θεσμών να καλυφθεί το όποιο δημοσιονομικό κενό αποκλειστικά με περικοπές συντάξεων κατά 1% του ΑΕΠ και από αύξηση του ΦΠΑ επίσης κατά 1% του ΑΕΠ, κάνει λόγο σε δήλωσή του μετά την διακοπή των σημερινών διαπραγματεύσεων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.
Δραγασάκης: Επιμένουν για συντάξεις-ΦΠΑ, παραμένουμε έτοιμοι για συμφωνία
«Η ελληνική αντιπροσωπεία, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες από το Σάββατο, παρέδωσε σήμερα στους θεσμούς συμπληρωματικές προτάσεις όπως είχε συμφωνηθεί, που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Προτάσεις που ανοίγουν το δρόμο για την τελική συμφωνία που θα καλύπτει τους τρεις πυλώνες –δημοσιονομικό, χρηματοδοτικό και αναπτυξιακό», αναφέρει ο κ.Δραγασάκης.

«Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό, όπως το προσδιορίζουν οι εκπρόσωποι των θεσμών. Ωστόσο παραμένει η επιμονή τους η κάλυψη του κενού να γίνει αποκλειστικά με περικοπές συντάξεων κατά 1% του ΑΕΠ και από αύξηση του ΦΠΑ επίσης κατά 1% του ΑΕΠ.
Παρά την παραμονή της ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες δεν υπήρξε ανταπόκριση από τη πλευρά των θεσμών για συζητήσεις σε εκείνο το επίπεδο και με εκείνες τις εξουσιοδοτήσεις που θα επέτρεπαν την επίλυση των θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης καταλήγει τονίζοντας ότι «η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου