Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015

Στουρνάρας: Ετοιμαστείτε για «δύσκολη Τρίτη» αν δεν υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα


Έκτακτη συνάντηση με κορυφαίους τραπεζίτες είχε την Παρασκευή, ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας τους οποίους συνέστησε να προετοιμαστούν για μια δύσκολη μέρα την Τρίτη αν δεν υπάρξει συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών στη σύνοδο της Δευτέρας.
Ο Γ. Στουρνάρας απηύθυνε το κάλεσμα στους τραπεζίτες προκειμένου να συζητηθεί η εντεινόμενη κρίση στον τραπεζικό τομέα μετά το κύμα εκροών καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες ξεπέρασαν μέσα σε μια μόνο μέρα το 1 δισ. ευρώ.


Σύμφωνα με τραπεζίτες που συμμετείχαν στην έκτακτη συνάντηση, ο Γ. Στουρνάρας δεν έκανε λόγο για επιβολή ελέγχου κεφαλαίων, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι χωρίς συμφωνία, η κατάσταση θα είναι σοβαρή, ενώ η γενική διαπίστωση είναι ότι ούτε καν η ΕΚΤ έχει ξεκάθαρη εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι από κει και πέρα:

«Αν δεν υπάρξει συμφωνία, η Τρίτη θα είναι δύσκολη μέρα και θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις» φέρεται να είπε ο διοικητής της ΤτΕ.
Σύμφωνα με τραπεζίτη που επικαλείται το Reuters, συζητήθηκαν επίσης τεχνικά θέματα σε σχέση με τα ΑΤΜ και το πώς θα διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα μετρητών στους πελάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου