Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015

Μήνυμα Γάλλων και Γερμανών: Συμφωνία στους Θεσμούς, όχι στη Σύνοδο Κορυφής

Μόνο το Eurogroup είναι αυτό που θα δώσει λύση στο ελληνικό πρόβλημα και η Σύνοδος Κορυφής θα την επικυρώσει. Αυτό υποστηρίζουν με δημοσίευμά τους οι FT οι οποίοι επισημαίνουν ότι δεν μπορεί να δοθεί διέξοδος από τους ευρωπαίους ηγέτες.
Οπως αναφέρει το άρθρο, Γαλλία και Γερμανία έχουν διαμηνύσει στην Ελλάδα ότι πρέπει να έχει διαπραγματευτεί και γράψει με τους τρεις θεσμούς μια λεπτομερή συμφωνία για οικονομικές μεταρρυθμίσεις, πριν από την κρίσιμη Σύνοδο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές την Δευτέρα.

Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το κυβερνητικό συμβούλιο την Κυριακή για την εξέταση των συμβιβαστικών προτάσεων, ο Φρανσουά Ολάντ και η Άγκελα Μέρκελ τηλεφώνησαν στον Αλέξη Τσίπρα για να του υπενθυμίσουν ότι πρέπει να έχει μια συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων με την Κομισιόν, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ ενόψει της συνόδου.
Οι δύο ηγέτες του είπαν ότι η σύνοδος δεν είναι για «διαπραγματεύσεις» - κάτι πρακτικά αδύνατο με 19 μέλη παρόντα – και του απηύθυναν έκκληση να φτάσει σε μια συμφωνία με τους θεσμούς. Αν επιτευχθεί μια συμφωνία, τότε η σύνοδος μπορεί να αρχίσει την συζήτηση για το ελληνικό χρέος και μια τρίτη διάσωση.
Η Γαλλία είναι ανοιχτή στο να συζητήσει μια ελάφρυνση χρέους και αναδιάρθρωση, του είπε ο κ. Ολάντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου