Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Σέλινγκ: Δίκοπο μαχαίρι να παίζεις σε πολιτικό επίπεδο όπως κάνει η Ελλάδα

  • ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ
Σέλινγκ: Δίκοπο μαχαίρι να παίζεις σε πολιτικό επίπεδο όπως κάνει η Ελλάδα

Η διεξαγωγή τη Δευτέρα μιας έκτακτης συνόδου κορυφής της ευρωζώνης για να επιχειρηθεί να εξευρεθεί μια διέξοδος στην ελληνική κρίση δεν θα είναι χρήσιμη παρά μόνο αν οι θέσεις της Αθήνας και των πιστωτών της έχουν έως τότε προσεγγίσει, δήλωσαν σήμερα υπουργοί Οικονομικών της νομισματικής ένωσης.
"Δεν βρίσκω πως είναι πολύ εποικοδομητικό να συγκληθεί μια σύνοδος κορυφής η οποία μπορεί να μην είναι δυνατό να προετοιμασθεί αν δεν υπάρξει απόφαση αυτό το σαββατοκύριακο", δήλωσε ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς-Γεργκ Σέλινγκ κατά την άφιξή του στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των 28 στο Λουξεμβούργο.

"Είναι προφανώς δίκοπο μαχαίρι να παίζεις σε πολιτικό επίπεδο όπως κάνει η Ελλάδα", πρόσθεσε ο Σέλινγκ.
Ο γάλλος ομόλογός του Μισέλ Σαπέν δήλωσε πως η σύνοδος κορυφής της Δευτέρα είναι "το σωστό μέρος για να ληφθεί η σωστή απόφαση", όμως "μια σύνοδος κορυφής χρειάζεται προετοιμασία" και "υπάρχει ακόμη δουλειά μπροστά μας".
Ο λιθουανός υπουργός Οικονομικών Ριμάντας Σάντζιους υπενθύμισε πως μια συμφωνία "πρέπει να υπάρξει πριν απ' όλα ανάμεσα στους υπευθύνους των ελληνικών αρχών και στους υπευθύνους των (πιστωτικών) θεσμών. Και στη συνέχεια αυτό μπορεί να εγκριθεί στο πολιτικό επίπεδο. Έτσι οφείλει να λειτουργεί το πράγμα".
"Μας χρειάζεται μια μορφή πρότασης στο τραπέζι για τη σύνοδο κορυφής", επέμεινε ο φινλανδός ομόλογός του Αλεξάντερ Στουμπ. "Κατ' αρχάς μας χρειάζεται μια τεχνική πρόταση, μετά ένα Eurogroup και στη συνέχεια η σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης", συνόψισε επαναλαμβάνοντας πως η μπάλα βρίσκεται σαφώς στην περιοχή της Ελλάδας".
Σύμφωνα με τον ισπανό υπουργό Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος, "βρισκόμαστε σε σημείο μεγάλης ανησυχίας, δεν είναι ζήτημα εβδομάδων, αλλά ημερών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου