Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Μέρκελ: Δεν θέλουμε οι Ελληνες να βρεθούν σε δυσχερή θέση επειδή η κυβέρνησή τους δεν κατάλαβε ότι ο χρόνος τελειώνει

  • ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΜΕ «ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ»
Μέρκελ: Δεν θέλουμε οι Ελληνες να βρεθούν σε δυσχερή θέση επειδή η κυβέρνησή τους δεν κατάλαβε ότι ο χρόνος τελειώνει

Το Bερολίνο θα διαπραγματευτεί με την Αθήνα "μέχρι την τελευταία στιγμή", αλλά η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, δήλωσε σήμερα ο Πέτερ Αλτμάιερ, διευθυντής της γερμανικής Καγκελαρίας στο δίκτυο Inforadio, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η επίτευξη συμφωνίας για την ελληνική κρίση χρέους είναι δυνατή.
"Θα διαπραγματευτούμε μέχρι την τελευταία στιγμή", δήλωσε ο Αλτμάιερ προσθέτοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν θέλει "οι άνθρωποι στην Ελλάδα να βρεθούν σε δυσχερή θέση επειδή η κυβέρνησή τους δεν κατανόησε εγκαίρως ότι ο χρόνος τελειώνει".

Ο στενός συνεργάτης της γερμανίδας καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ πρόσθεσε ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θέλουν η ευρωζώνη να παραμείνει ενωμένη, αλλά επεσήμανε την ανάγκη η Ελλάδα να παρουσιάσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις.
Ο Πέτερ Αλτμάιερ δήλωσε επίσης ότι η Γερμανία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρίσκονται σε συμφωνία και πρόσθεσε ότι ελπίζει "πως η Ελλάδα...θα συμπεριφερθεί τελικά όπως συμπεριφέρθηκαν στο παρελθόν άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου