Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

«Κεραυνοί» Γιούνκερ: Καλύτερα να συναντήσω τους Λατινοαμερικανούς παρά τον Τσίπρα!

Εντονη δυσφορία για την ελληνική κυβέρνηση, διαρρέει το περιβάλλον του Ζ.Κ. Γιούνκερ ενώ και οι FT αναφέρουν ότι η Ελλάδα έχει χάσει έναν φίλο που είναι και φίλος των μικρών και μεσαίων χωρών, όπως υποστηρίζει το άρθρο.
Πηγές από την Κομισιόν τονίζουν ότι ο Γιούνκερ στη χθεσινή συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων εξέφρασε την απογοήτευσή του από τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα έχει πια χάσει τον σύμμαχό της, την Κομισιόν». Ο πρόεδρος της Κομισιόν συμπλήρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, ότι εξαντλήθηκαν οι παραχωρήσεις που έχουν γίνει από την πλευρά του, αφού κι ο ίδιος δέχεται πιέσεις από τους υπόλοιπους θεσμούς σχετικά με την τήρηση των δεσμεύσεων από την Αθήνα.

Τα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν επίσης ότι ο Γιούνκερ είπε στους Επιτρόπους ότι δεν θα παρευρεθεί σε συνάντηση με τον Αλέξη Τσιπρα «αν εμφανιστεί με την ίδια συμπεριφορά που είχε την προηγούμενη εβδομάδα».
«Θα ήταν καλύτερο να συναντηθώ με τους Λατινοαμερικανούς» φέρεται να είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
Η δυσφορία αυτή έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων που έκανε ο Β. Σόιμπλε ο οποίος μιλώντας σε βουλευτές του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών τους είπε ότι δεν πρέπει να ακούνε πως υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις γιατί κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου