Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

Αν η Ελλάδα δεν αποδεχθεί την προσφορά τότε χρεοκοπία, λέει ο Τουσκ

  • Τελεσίγραφο από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Αν η Ελλάδα δεν αποδεχθεί την προσφορά τότε χρεοκοπία, λέει ο Τουσκ

Να σταματήσει το λεγόμενο «chicken game» (ποιος θα κάνει πρώτος πίσω) κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Στο τέλος της ημέρας θα πρόκειται για μία ελληνική απόφαση και ευθύνη. Υπάρχει χρόνος, αλλά μόνο λίγες μέρες»

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στέλνει σκληρό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση σε δήλωσή του σχετικά με την Εκτακτη Συνοδο Κορυφής της 22ας Ιουνίου. Αποστέλλοντας ευθέως ένα σκληρό τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τονίζει ότι η Αθήνα πρέπει είτε να αποδεχθεί αυτό που κατά τον Ντόναλντ Τουσκ είναι μια καλή προσφορά ή να προχωρήσει στη χρεοκοπία. 

«Στο τέλος της ημέρας θα πρόκειται για μία ελληνική απόφαση και ευθύνη. Υπάρχει χρόνος, αλλά μόνο λίγες μέρες», επισημαίνει στη δήλωσή του ο κ. Τουσκ, ο άνθρωπος που μετά το χθεσινό ναυάγιο στο Eurogroup αποφάσισε την έκτακτη σύγκληση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το ελληνικό ζήτημα.

«Οι τέσσερις μήνες διαπραγμάτευσης δεν οδήγησαν πουθενά και το χθεσινό Eurogroup δεν βοήθησε στο αδιέξοδο. Το παιχνίδι ποιος θα κάνει πρώτος πίσω (σσ. chicken game είναι η ακριβής φράση του Πολωνού πολιτικού) πρέπει να τελειώσει και πρέπει να σταματήσει το παιχνίδι των ευθυνών, γιατί αυτό δεν είναι παιχνίδι και δεν υπάρχει χρόνος για κανένα παιχνίδι», τόνισε ο κ Τουσκ.

Συμπλήρωσε δε, ότι πρόκειται για την πραγματικότητα με πραγματικές επιπτώσεις κυρίως για τον ελληνικό λαό και για αυτό συγκάλεσε την Εκτακτη Συνοδο Κορυφής της 22ας Ιουνίου.
Ωστόσο, επισήμανε πως η Σύνοδος δεν θα είναι το τελευταίο βήμα και πρόσθεσε πως δε θα υπάρχει λεπτομερής τεχνική διαπραγμάτευση, καθώς αυτή είναι δουλειά των υπουργών Οικονομικών.

Την ίδια ώρα, τόνισε πως έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποδεχθεί αυτό που πιστεύω ότι είναι μια καλή προσφορά ή να προχωρήσει στη χρεοκοπία.

«Στο τέλος της ημέρας θα πρόκειται για μία ελληνική απόφαση και ευθύνη. Υπάρχει χρόνος, αλλά μόνο λίγες μέρες», ολοκλήρωσε ο κ. Τουσκ.

Λίγη ώρα έπειτα από τις νέες του, σκληρές δηλώσεις, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έγραψε στο Twitter ότι συνομίλησε την Παρασκευή με τον Μάριο Ντράγκι, την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Ζαν-κλοντ Γιούνκερ και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου