Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Νέο Eurogroup πριν από τη σύνοδο κορυφής της Δευτέρας

Νέο Eurogroup πριν από τη σύνοδο κορυφής της Δευτέρας

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συνεδριάσουν ξανά πριν από τη σύνοδο κορυφής της Δευτέρας, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal. «Μία σύνοδος κορυφής, όπως αυτή, προετοιμάζεται από τους υπουργούς Οικονομικών, επομένως θα συνεδριάσει το Eurogroup για να την προετοιμάσει», δήλωσε ο υπουργός.
Ευρωπαϊκές πηγές επιβεβαίωσαν ότι προγραμματίζεται έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα στις 16:00 ώρα Ελλάδας.


«Έχουμε δουλειά μπροστά μας», πρόσθεσε ο Μ. Σαπέν, αναφερόμενος στην προεργασία που πρέπει να γίνει σε τεχνικό επίπεδο από τους θεσμούς, καθώς επίσης και από την Ελλάδα, αλλά και από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, πριν από τη Σύνοδο της Δευτέρας. «Πρέπει να γίνει σοβαρή και εμπιστευτική διεργασία, διότι πάνω σε αυτή θα βασιστούμε για να μπορέσουμε τη Δευτέρα να ξεκλειδώσουμε μια αξιόπιστη, ισχυρή και βιώσιμη συμφωνία», ανέφερε ο Γάλλος υπουργός, επισημαίνοντας ότι τις επόμενες ημέρες πρέπει να υπάρξει διάλογος και να προχωρήσουν οι συζητήσεις. Εκτίμησε, τέλος, ότι οι διαφορές που χωρίζουν την Ελλάδα και τους δανειστές έχουν συρρικνωθεί τις τελευταίες εβδομάδες και μπορούν να υπερκεραστούν και κατέληξε λέγοντας ότι «τις επόμενες ημέρες πρέπει να βρεθεί μια επωφελής λύση για την Ελλάδα και για όλους».
Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει δήλωση του Προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σχετικά με τα δημοσιονομικά μέτρα που έχουν ζητήσει από την Ελλάδα οι πιστωτές της, κυρίως μειώσεις των δαπανών για συντάξεις και αυξήσεις στον ΦΠΑ: «Αυτά δεν είναι δημοφιλή μέτρα, δεν θα είναι εύκολο να ληφθούν και το μεγάλο ερώτημα είναι αν η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να τα λάβει», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας: «Και αν δεν είναι έτοιμοι να το κάνουν, τότε αναλαμβάνουν έναν μεγάλο, μεγάλο κίνδυνο για το μέλλον της Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου