Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015

FAZ: Ο Γιούνκερ προειδοποίησε ανοιχτά τον Τσίπρα για Grexit

  • Αποκάλυψη για όσα έγιναν στην τελευταία συνάντησή τους
FAZ: Ο Γιούνκερ προειδοποίησε ανοιχτά τον Τσίπρα για Grexit

«Αν δεν δώσουν οι θεσμοί γρήγορα ένα θετικό μήνυμα, το Eurogrοup θα αρχίσει να συζητάει τις προετοιμασίες για ένα Grexit, είπε ο Γιούνκερ στον Τσίπρα την περασμένη Πέμπτη»

Τα όσα έγιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες του γραφείου του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, όταν υποδέχτηκε ξανά τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Ο Γιούνκερ προειδοποίησε ανοιχτά τον Τσίπρα για Grexit» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος. Ο πρόεδρος της Κομισιόν φέρεται να είπε στον κ. Τσίπρα πως, αν δεν βρεθεί άμεσα λύση στο Brussels Group, τότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!

«Αν δεν δώσουν οι θεσμοί γρήγορα ένα θετικό μήνυμα, το Eurogrοup θα αρχίσει να συζητάει τις προετοιμασίες για ένα Grexit, είπε ο Γιούνκερ στον Τσίπρα την περασμένη Πέμπτη» γράφει η FAZ και προσθέτει πως οι συνομιλίες ανάμεσα στην ελληνική αντιπροσωπεία και τους δανειστές «για τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, αλλά και τις όποιες αλλαγές σε μισθούς και συντάξεις» θα συνεχιστούν σήμερα, Κυριακή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «οι συνομιλίες θα αφορούν και στο πρωτογενές πλεόνασμα, με τους δανειστές να επιμένουν στο 1% για το 2015. Η ελληνική πλευρά φέρεται να το έχει αποδεχτεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου