Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Γκάμπριελ: Φτάνει πια με την Ελλάδα – Πιθανό Grexit


Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Παππάς
[ΣΚΑΪ.gr] Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Παππάς
Με Grexit προειδοποιεί την ελληνική κυβέρνηση ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild. «Η υπομονή με την Ελλάδα εξαντλείται σε όλη την Ευρώπη» διαμηνύει, ενόσω οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες είναι σε εξέλιξη.

«Η σκιά μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη διαγράφεται ολοένα και σαφέστερα» προειδοποιεί , μιλώντας σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους στην γερμανική εφημερίδα.
«Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, και επίσης να τους κρατήσουμε μέσα στο ευρώ. Όμως εξαντλείται όχι μόνον ο χρόνος, αλλά και η υπομονή σε όλη την Ευρώπη. Παντού στην Ευρώπη, αυξάνεται το αίσθημα ότι φθάνει πια» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γκάμπριελ, ο οποίος είναι αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).


«Οι επανειλημμένες φαινομενικά τελευταίες απόπειρες για να επιτευχθεί μια συμφωνία αρχίζουν να κάνουν την όλη διαδικασία να μοιάζει γελοία. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ότι η ελληνική κυβέρνηση υπεκφεύγει» τονίζει.
Το Reuters σημειώνει πως αυτές οι παρατηρήσεις του Γκάμπριελ, ο οποίος ηγείται του ήσσονος εταίρου στον κυβερνητικό συνασπισμό της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και είναι επίσης ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, αποτελούν την ισχυρότερη μέχρι σήμερα προειδοποίηση εκ μέρους των Σοσιαλδημοκρατών.

«Αν δεν επιτευχθεί σύντομα συμφωνία, η υπομονή πολλών στην Ευρώπη μπορεί να εξαντληθεί. Δεν θα αφήσουμε τους Γερμανούς εργάτες και τις οικογένειές τους να πληρώσουν για τις υπερβολικές προεκλογικές υποσχέσεις μιας εν μέρει κομμουνιστικής κυβέρνησης» δήλωσε επίσης.
«Σπόντες» κατά του Αλέξη Τσίπρα για όσα έλεγε προεκλογικά για τη γερμανίδα καγκελάριο και τις αλλεπάλληλες, πλέον, επαφές του μαζί της, άφησε στο μεταξύ ο ιταλός ομόλογός του Ματέο Ρέντσι. «Ο Αλέξης εμπιστεύθηκε την Μέρκελ και όσοι παρακολούθησαν την προεκλογική του εκστρατεία, τείνουν να χαμογελούν» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ιταλική εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου