Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

Παραίτηση Παναρίτη μετά τις αντιδράσεις

ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 01/06/2015
Δεν θα πρέπει να αποκλείεται ένα "βελούδινο" διαζύγιο, με πρωτοβουλία της κυρίας Παναρίτη, πιθανότατα μέσα στις επόμενες ώρες.
Μετά την κλιμάκωση των αντιδράσεων που ακολούθησαν τον διορισμό της στην θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ελενα Παναρίτη ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ότι είναι "αδύνατον να τον αποδεχτεί". Προηγήθηκε η εκστρατεία εκτόνωσης της σοβαρής κρίσης που προκλήθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών το βράδυ της Κυριακής, ελήφθη η απόφαση για "βελούδινο διαζύγιο" με πρωτοβουλία της κυρίας Παναρίτη.


Πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται να καλύπτει πλήρως τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη, αναφέροντας ότι η επιλογή της κ. Παναρίτη δεν έγινε μόνο από αυτόν, αλλά κατόπιν ψηφοφορίας.

Παράλληλα, έγιναν επικοινωνίες με τους βουλευτές που έχουν εκδηλώσει αντιδράσεις και δυσαρέσκεια, υπογράφοντας και σχετικό κείμενο, αλλά και με τα υπόλοιπα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προκειμένου να μην αυξηθεί ο αριθμός των υπογραφών, με την παροχή διαβεβαιωσεων το θέμα θα αντιμετωπιζόταν.

Η δήλωση Παναρίτη

"Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής αξιολόγησης που με επέλεξαν να εκπροσωπήσω την χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ιδίως τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη με τους οποίους συνεργάζομαι αδιάκοπα στο πλαίσιο της μεγάλης διαπραγμάτευσης με δανειστές των οποίων την τακτική γνωρίζω εκ των έσω. Ευχαριστώ επίσης τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για την υποστήριξή του.
Όμως, καθώς ποτέ δεν ζήτησα αυτή την θέση, και δεδομένου ότι την αποδέχθηκα αποκλειστικά για να βοηθήσω την κυβέρνηση με την εμπειρία μου στον τρόπο λειτουργίας του ΔΝΤ [και αντίστοιχων οργανισμών], μου είναι αδύνατον να δεχθώ τον διορισμό μου εν μέσω των αρνητικών αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
H χώρα διανύει την πιο δύσκολη περίοδο και για αυτό απαιτείται συστράτευση απέναντι σε σκληρούς δανειστές. Θα συνεχίσω να βοηθώ με όλες μου τις δυνάμεις την υπόθεση της εθνικής διαπραγμάτευσης και να στηρίζω την κυβέρνηση έως ότου η Ελλάδα απελευθερωθεί από τα μνημονιακά της δεσμά."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου