Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ο Σόιμπλε βάζει φωτιά: Βγείτε από το ευρώ αν δεν κάνετε μεταρρυθμίσεις

Ο Σόιμπλε βάζει φωτιά: Βγείτε από το ευρώ αν δεν κάνετε μεταρρυθμίσεις

Μια ακόμη «φωτιά» στις διαπραγματεύσεις βάζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Ο Β. Σόιμπλε, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg δήλωσε πως είναι πρόθυμος να αφήσει την Ελλάδα να εξέλθει από το ευρώ, αν δεν υπάρξουν μεταρρυθμίσεις.
Ουσιαστικά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ενός Grexit σε περίπτωση που η ελληνική πλευρά δεν αποφασίσει να προχωρήσει σε μέτρα που ζητούν οι εταίροι.
Η δήλωση - βόμβα από τον κ. Σόιμπλε έρχεται λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις των κ. Ομπάμα, Ολάντ και της κ. Μέρκελ οι οποίοι ασκούν ασφυκτικές πιέσεις προκειμένου η Ελλάδα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Με Βαρουφάκη
Για θετικό κλίμα στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Βερολίνο ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο  Γερμανός ομόλογός του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα «Bild» επικαλούμενη πηγές του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας σχολιάζει επίσης πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ήταν σε καλή διάθεση.
«Εδώ ο Γ. Βαρουφάκης παίρνει συμβουλές από τον Σόιμπλε» είναι ο τίτλος της «Bild», η οποία, επικαλούμενη εκπρόσωπο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, που δεν κατονομάζεται, αναφέρει ότι «οι συνομιλίες των δύο ανδρών ήταν καθαρές» στο Βερολίνο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου