Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Βούτσης: Δεν θα πληρώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου

«Δεν έχουμε τα 1,6 δισ. ευρώ»
Βούτσης: Δεν θα πληρώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου

«1,6 δισ. είναι οι δόσεις του Ιουνίου για το ΔΝΤ αρχής γενομένης από τις 5 Ιουνίου μέχρι τις 19. Αυτά τα χρήματα δεν θα δοθούν και δεν υπάρχουν για να δοθούν» είπε ο υπουργός Εσωτερικών

Η δόση προς το ΔΝΤ δεν θα πληρωθεί στις 5 Ιουνίου. Αυτό δήλωσε το πρωί της Κυριακή ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης στο Mega, λέγοντας ότι υπάρχει πολύ ισχυρή σύγκρουση και στοίχημα των δανειστών να κάνουν την κυβέρνηση να οπισθοχωρήσει.

«1,6 δισ. είναι οι δόσεις του Ιουνίου για το ΔΝΤ αρχής γενομένης από τις 5 Ιουνίου μέχρι τις 19. Αυτά τα χρήματα δεν θα δοθούν και δεν υπάρχουν για να δοθούν. Αυτό είναι γνωστό και συζητάμε στη βάση της συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι θα υπάρξει μια ισχυρή συμφωνία».Ο υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία λογικής και προς το συμφέρον του λαού καθώς τα πράγματα είναι ώριμα.

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι στόχος είναι μία ενιαία συμφωνία έως το τέλος Ιουνίου και διεμήνυσε ότι «δεν δεχόμαστε τον εκβιασμό που λέει ρευστότητα με μνημόνιο ή χρεοκοπία» και διεμήνυσε ότι «δεν πρόκειται να αποδράσουμε, θα είμαστε πολύ συνεπείς. Θα δώσουμε τη μάχη μαζί με τον λαό».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει όπως υπήρχε πάντοτε μια πολύ γόνιμη συζήτηση και αντιπαράθεση απόψεων. Είναι σαφές ότι ο καθένας σε ιστορικές στιγμές καθένας φέρνει τις σκέψεις του, τις αποφάσεις του και το κόμμα συνθέτει. Αν δεν το καταφέρει πιθανότητα που δεν της δίνω ούτε 5% καθένας προφανώς θα έχει τις ευθύνες του. Αυτό μπορεί να αφορά εμένα, μπορεί να αφορά οποιονδήποτε. Νομίζω ότι θα πάμε καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου