Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ευθύνες σε Τσίπρα από το ΠΑΣΟΚ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 22/05/2015
«Ιστορική ευθύνη» έναντι των θεσμών, της οικονομίας και της διεθνούς εικόνας της χώρας καταλογίζουν στον πρωθυπουργό από το ΠΑΣΟΚ, για τις επιλογές που έχει κάνει στη στελέχωση κρίσιμων αξιωμάτων, όπως η Προεδρία της Βουλής και τα υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Αμυνας. Από τη Χαρ. Τρικούπη επισημαίνουν ότι η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι κ. Γ. Βαρουφάκης και Π. Καμμένος αποτελούν προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού, ως εκ τούτου, έχει και την ευθύνη για τις ατυχείς πρωτοβουλίες των συγκεκριμένων προσώπων.
Ως προς την κ. Κωνσταντοπούλου, από το ΠΑΣΟΚ εκτιμούν πως «έχει ξεφύγει», ενώ, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις της προέδρου της Βουλής, επισημαίνουν ότι «τις άδειες των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών στους ιδιοκτήτες εφημερίδων τις έδωσε η κυβέρνηση Τζαννετάκη (Ν.Δ. - Συνασπισμού) με υπουργούς προερχόμενους από τον τότε Συνασπισμό σε καίριες θέσεις».

Από τη Χαρ. Τρικούπη εκφράζουν, επίσης, την ελπίδα τους ότι οι χθεσινές επαφές του κ. Τσίπρα στη Ρίγα της Λεττονίας «θα συμβάλουν στην αποσαφήνιση της κατάστασης και την άρση της τετράμηνης αβεβαιότητας, που έβλαψε ήδη πολύ σοβαρά την ελληνική οικονομία και τη διαπραγματευτική θέση της χώρας». Και επεσήμαιναν τον κίνδυνο «να επαναληφθούν οι γνωστές αντιφατικές και διαψευδόμενες από τις εξελίξεις δηλώσεις που γίνονται για εσωτερική κατανάλωση και έχουν διάρκεια λίγων ωρών». Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντηθεί σήμερα με τον κ. Τζιάνι Πιτέλα, πρόεδρο της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο κ. Πιτέλα βρίσκεται στην Αθήνα με πρωτοβουλία της κ. Εύας Καϊλή και του κ. Ν. Ανδρουλάκη, των δύο ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, και σήμερα το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο των Αθηνών. Την Κυριακή εγκαινιάζεται και ουσιαστικά –καθώς παρασκηνιακά εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες– η ενδοκομματική προεκλογική περίοδος, με την ανάδειξη των συνέδρων που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο στις 5-7 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου