Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!!!!!!!

Την πλήρη στήριξή της στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε η πρόεδρος της Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Δεν έχω κανένα λόγο να μην έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό και στην κρίση του και στη συνείδησή του σε σχέση με αυτή την διαπραγμάτευση, από τη στιγμή μάλιστα που έχει αναλάβει την ευθύνη της. Οι προσπάθειες που γίνονται διαρκούσης της διαπραγμάτευσης να υπονομευθεί η θέση της Ελλάδας και της ελληνικής κυβέρνησης ξεπερνούν κάθε όριο και κάθε προηγούμενο», είπε η κα Κωνταντοπούλου. «Έχω αμέριστη εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό ο οποίος αποκλείεται να συνομολογήσει μια συμφωνία που θα παραβιάζει τη Δημοκρατία», ανέφερε ακόμη η Πρόεδρος της Βουλής.

Οταν ρωτήθηκε για την κινητικότητα στο εσωτερικό του κόμματος στην κρίσιμη αυτή φάση των διαπραγματεύσεων η πρόεδρος της Βουλής είπε: «Είναι άστοχο να προσπαθεί κανείς να κάνει ερμηνείες επί τη βάσει διαρροών».
«Την εσωτερική δημοκρατία που έχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ και την ελευθερία να εκφραζόμαστε και να διαφωνούμε δεν πρόκειται να την κλονίσουν οι απόπειρες να εμφανιστούν οι συνθέσεις ή οι αντιθέσεις ως καπετανάτα ή ως αντάρτικα», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη περί απόφασης της Ζωής Κωνσταντοπούλου να μην δώσει τα ταμειακά διαθέσιμα της Βουλής των Ελλήνων στην Τράπεζα της Ελλάδος η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε: «Η Πρόεδρος της Βουλής και ο Πρόεδρος της Βουλής δεν είναι διαχειριστές τραπεζικών λογαριασμών και αποθεματικών. Η Βουλή αποτελεί μια εκ των τριών ανεξάρτητων και συνταγματικών λειτουργιών, και μάλιστα αποτελεί τη λειτουργία εκείνη η οποία εγγυάται την κοινοβουλευτική λειτουργία του πολιτεύματος. Μια λειτουργία η οποία βάλλεται επί Μνημονίου. Δεν μου έχει ζητηθεί αυτό το οποίο με ρωτάτε. Την Παρασκευή μου εστάλη μια επιστολή από τον κ. Μάρδα την οποία ερμηνεύω ως διερευνητική. Από κει και πέρα, με βάση αυτή την επιστολή που μου έστειλε ο κ. Μάρδας θα ερευνήσω ακριβώς ποιο είναι το πλαίσιο και θα υπάρξουν οι νόμιμες διαδικασίες. Η Βουλή πάντως έχει πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο αυτονομίας. Όλη η παραφιλολογία που υπάρχει για να δημιουργηθεί μια εικόνα διάστασης και ρήξης της Βουλής με την Κυβέρνηση αφορά εκείνους οι οποίοι θα επιθυμούσαν να υποσκαφθεί και το κυβερνητικό έργο και το κοινοβουλευτικό έργο».

Σχετικά με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του μνημονίου με ένα άρθρο ένα νόμο, που δεν έχει γίνει, η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως αυτό ήταν ένα σχήμα λόγου που ειπώθηκε για να καταδείξει την αντιδημοκρατική στάση της κυβέρνησης Σαμαρά να ψηφίσει τα μέτρα «800 σελίδων» τον Νοέμβριο του 2012 για να λάβει τη δόση από το Eurogroup.
Αναφέρθηκε παράλληλα στα νομοθετήματα που έχουν σαν στόχο την κατάργηση του μνημονίου, το οποίο, όπως είπε χαρακτηριστικά, αποτελεί πλήγμα στη δημοκρατία και για αυτό πρέπει να παύσει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη.
«Από το πρώτο νομοσχέδιο άρχισε το ξήλωμα του μνημονίου» επισήμανε και αναφέρθηκε στα νομοσχέδια που αφορούν στην ανθρωπιστική κρίση, την καταπολέμηση της διαφθοράς, το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις που διευκολύνει πολίτες και επιχειρηματίες, το νομοσχέδιο για το σωφρονιστικό σύστημα, ώστε να μην πηγαίνουν, όπως είπε, άνθρωποι στη φυλακή για 500 ευρώ, το νομοσχέδιο για το άνοιγμα της ΕΡΤ, η πραξικοπηματική φίμωση της οποίας υπήρξε, όπως τόνισε, κομμάτι του μνημονίου.
Σε ερώτηση αν έχει ενημερωθεί για το περιεχόμενο της συμφωνίας, απάντησε ότι «αν υπήρχε σύγκλιση τετελεσμένη θα το ήξερε πρώτος από όλους ο ελληνικός λαός (...) Ο υπουργός Οικονομικών κάνει μια εκτίμηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Είναι αστείο να ερμηνεύονται ως έτοιμο κείμενο», είπε η κα Κωνσταντοπούλου.
Διευκρίνισε παράλληλα πως «όταν και αν υπάρξει συμφωνία θα πρέπει να τηρηθούν οι συνταγματικές και δημοκρατικές διαδικασίες». «Η κυβέρνηση δεν είναι ντίλερ, είναι πολιτικός φορέας που εκπροσωπεί τα κόμματα που την απαρτίζουν και τον λαό που την εξέλεξε», συμπλήρωσε.
Η πρόεδρος του κοινοβουλίου υπεραμύνθηκε της σύστασης της επιτροπής για το δημόσιο χρέος και σημείωσε με νόημα ότι «κάθε φορά που ανοίγω ένα θέμα υπάρχει και ένα λάστιχο που σκάει σε βενζινάδικο». Χαρακτήρισε δε «παραφιλολογία» ότι υπάρχει σύγκρουση προέδρου Βουλής και κυβέρνησης».
Τέλος αναφέρθηκε στην αξίωση να επιβληθούν πολιτικές που παραβιάζουν μια τόσο νωπή λαϊκή εντολή από την πλευρά των δανειστών την οποία χαρακτήρισε ως «βαθιά αντιδημοκρατική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου