Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

«Δεν είμαστε Κασσάνδρες, είμαστε ρεαλιστές» απαντά το Βερολίνο - Ούτε η Κομισιόν επιβεβαιώνει τα περί συμφωνίας

  • «ΕΚΠΛΗΞΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ
«Δεν είμαστε Κασσάνδρες, είμαστε ρεαλιστές» απαντά το Βερολίνο - Ούτε η Κομισιόν επιβεβαιώνει τα περί συμφωνίας

Την αντίδραση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών προκάλεσε η δήλωση του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη διαφαινόμενη επίτευξη συμφωνίας και τις... «Κασσάνδρες».
Οπως μετέδωσε το Mega, αξιωματούχος του γερμανικού υπουργείου τοποθετήθηκε για την αισιοδοξία που διαρρέει το Μέγαρο Μαξίμου και δήλωσε: «Δεν είμαστε Κασσάνδρες. Είμαστε ρεαλιστές».

«Δεν μπορούμε να διαπιστώσουμε προόδους στις διαπραγματεύσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.
«Δεν βρισκόμαστε ακόμη σε αυτό το σημείο», δήλωνε νωρίτερα και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, αμέσως μετά τη διαρροή του non paper από το Μαξίμου και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την επίτευξη συμφωνίας.
«Εργαζόμαστε πολύ εντατικά για να διασφαλίσουμε μια συμφωνία σε επίπεδο κλιμακίων. Δεν είμαστε σε αυτό το σημείο ακόμα», ήταν η πλήρης δήλωσή του, βάσει όσων μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Στο ίδιο μήκος κύματος, εκπρόσωπος της ΕΕ δήλωσε στο Reuters, ότι δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε τους ισχυρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης.
Από την πλευρά του ΔΝΤ δεν έχει υπάρξει ακόμη τοποθέτηση για τις τελευταίες εξελίξεις, ωστόσο η γερμανική Handelsblatt φιλοξενεί δηλώσεις του Ολιβιέ Μπλανσάρ, στις οποίες επαναφέρει το ενδεχόμενο ενός «Grexit», λέγοντας ότι θα είναι διαχειρίσιμο για την ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου