Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Βαρουφάκης: Δεν συζητήσαμε ποτέ για διπλό νόμισμα με τον Γερμανό οικονομολόγο Μάγιερ

  • Παιχνίδι με τις λέξεις από τον υπουργό Οικονομικών
  • Xρήστος Μπόκας, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, 21/05/2015
Βαρουφάκης: Δεν συζητήσαμε ποτέ για διπλό νόμισμα με τον Γερμανό οικονομολόγο Μάγιερ

«Αν δεν είχα ιδία γνώμη για το τι συζητήσαμε θα θεωρούσα ότι έχετε τοποθετήσει κοριό στο γραφείο μου. Από τα λεγόμενά σας όμως διαπιστώνω ότι δεν έχετε καμία εικόνα για το τι συζητήσαμε» είπε στον κ. Κουτσούκο ο υπ. Οικονομικών

Με διάθεση να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του περί καταγραφής συνεδρίασης eurogroup αλλά και να διαψεύσει κάθε σενάριο περι επιβολής διπλού νομίσματος στην Ελλάδα εμφανίστηκε στην Βουλή ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκου αναφορικά με την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρώην επικεφαλής της Ντόιτσεμπανκ Τόμας Μάγιερ είπε: «αν δεν είχα ιδία γνώμη για το τι συζητήσαμε με τον κ. Μάγιερ θα θεωρούσα ότι έχετε τοποθετήσει κοριό στο γραφείο μου. Από τα λεγόμενά σας όμως διαπιστώνω ότι δεν έχετε καμία εικόνα για το τι συζητήσαμε» για να επανέλθει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και να σχολιάσει «δεν έχω κοριούς και μάλιστα την τελευταία περίοδο με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας καταδικάσαμε κάθε απόπειρα παράνομης καταγραφής. Όμως μας έχει βάλει σε προβληματισμό η δική σας τοποθέτηση ότι υποκλέψατε συνομιλίες του eurogroup».

Πέραν αυτών ο υπουργός διέψευσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν να συζητά με τον κ. Μάγιερ την «λύση» του διπλού νομίσματος – γνωστού ως Geuro-  λέγοντας «δεν συζητήσαμε για το παράλληλο νόμισμα. Το θέμα συζήτησης ήταν το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία στο πλαίσιο μιας αναπτυξιακής τράπεζας. Πως θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν οι μετοχές που θα κρατά το δημόσιο».

Εκτός αυτών, απαντώντας στον κ. Βασίλη Κεγκέρογλου για τις ενέργειες της κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπίζει το ζήτημα των τριγωνικών συναλλαγών και να εισπράξει πρόστιμα που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ χαρίστηκαν σε συγκεκριμένες εταιρίες από την προηγούμενη κυβέρνηση είπε «το 2014 αντί να μπουν πρόστιμα προωθήθηκε ρύθμιση που τα διέγραφε… εμείς δεν θα παρανομήσουμε. Οι νομικές υπηρεσίες μας δουλεύουν ώστε η οποιαδήποτε τροπολογία να είναι σύννομη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου