Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Spiegel: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απειλεί με στάση πληρωμών στις αρχές Ιουνίου

Spiegel: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απειλεί με στάση πληρωμών στις αρχές Ιουνίου 
«Στις 5 Ιουνίου η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να καταβάλει την επόμενη δόση στο ΔΝΤ και, όπως όλα δείχνουν, δεν θα καταφέρει να βρει τα χρήματα και να αποκληρώσει τη δόση στον οργανισμό», υποστηρίζει το περιοδικό Δύο εβδομάδες πριν την χρεοκοπία η Ελλάδα, γράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απειλεί με στάση πληρωμών στις αρχές Ιουνίου.


«Η Ελλάδα βρίσκεται πιο κοντά στην χρεοκοπία», αναφέρει στο επίμαχο άρθρο του το γερμανικό περιοδικό και προσθέτει: «Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από δηλώσεις στελέχους της ελληνικής κυβέρνησης».

«Στις 5 Ιουνίου η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να καταβάλει την επόμενη δόση στο ΔΝΤ και, όπως όλα δείχνουν, δεν θα καταφέρει να βρει τα χρήματα και να αποκληρώσει τη δόση στον οργανισμό», υποστηρίζει το περιοδικό.

«Εάν η Ελλάδα δεν καταφέρει να αποπληρώσει τη δόση της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Ιούνιο, τότε και επισήμως η χώρα θα χρεοκοπήσει», γράφει το περιοδικό Spiegel και προσθέτει: «Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης  έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως πρώτα θα πληρώσει τις συντάξεις των Ελλήνων και, εν συνεχεία, θα εξυπηρετηθούν οι πιστωτές των Αθηνών. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι προτιμά να αφήσει απλήρωτο το ΔΝΤ από ότι τον ελληνικό λαό.


«Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη», υπογραμμίζει το περιοδικό.

«Στις 5 Ιουνίου, έρχεται  η ώρα της αλήθειας», δήλωσε σήμερα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο Νίκος Φίλης ο οποίος, ξεκαθάρισε πως, εάν δεν υπάρξει μέχρι τότε συμφωνία για τα τρέχοντα οικονομικά προβλήματα, τότε δεν θα λάβουν χρήματα οι πιστωτές των Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου