Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Βούτσης: Η συμφωνία θα είναι διαυγής αλλά και αρκετά επώδυνη

«Μόνο μια πολιτική διαπραγμάτευση θα δώσει το σήμα ότι μπορούμε να πάμε σε συμφωνία» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, προσθέτοντας ότι «σε ό,τι μας αφορά εμείς έχουμε κάνει τα εκατό βήματα».
Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι «μέσα στην εβδομάδα θα πρέπει να έχουμε λύση και συμφωνία», η οποία, όπως ανέφερε, θα είναι είναι «έντιμη, καθαρή, διαυγής αλλά και αρκετά επώδυνη». Παράλληλα, τόνισε ότι «αν η κυβέρνηση χάσει την δεδηλωμένη κατά την ψηφοφορία θα κάνουμε ότι προβλέπει το Σύνταγμα, δηλαδή εκλογές» και τόνισε ότι δεν μπορούμε να πούμε στον λαό ότι θα προχωρήσουμε με άλλα δεκανίκια.

Για το θέμα της κομματικής πειθαρχίας, είπε ότι «η Αριστερά ξέρει να αυτοπειθαρχείται όταν έχει μπροστά της όλο το κάδρο. Ο καθένας θα πάρει τις αποφάσεις του έχοντας απέναντί του το λαό που μας ψήφισε. Αν είναι κάτι να ξινίζει θα ξινίζει σε όλους μας».
Επίσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων εκλογών ακόμη και αν ψηφιστεί η συμφωνία, προκειμένου να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ πιο ισχυρή πλειοψηφία παρότι, όπως είπε, δεν χρειάζεται τόσο σύντομα ανανέωση της λαικής εντολής γιατί είναι μόνο πέντε μήνες στην κυβέρνηση.
Ο κ. Βούτσης απέρριψε το σενάριο τάιμ άουτ, δηλαδή παγώματος της διαπραγμάτευσης για δύο μήνες μέχρι να υπάρξει συμφωνία, αποδίδοντάς την ιδέα στον κ. Σόιμπλε.
Για την Έλενα Παναρίτη είπε ότι ήταν επιλογή του Γιάννη Βαρουφάκη και της Κυβέρνησης και σημείωσε με νόημα ότι «Καλό είναι να αλλάζουν όλοι θέσεις και να αξιοποιούνται αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι όλη στην προμετωπίδα - μπορεί να είναι δίπλα και να στηρίζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου