Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Κατεπείγουσα μεταφορά όλων των διαθέσιμων του Δημοσίου στην ΤτΕ


Κατεπείγουσα μεταφορά όλων των διαθέσιμων του Δημοσίου στην ΤτΕ 
ΣΚΑΪ.gr 
 Τη μεταφορά τυχόν υπόλοιπων λογαριασμών 1193 φορέων του δημόσιου έως τις 5 Ιουνίου στη Τράπεζα της Ελλάδος προβλέπει εξαιρετικά επείγουσα απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα. Πρόκειται για την ημερομηνία πληρωμής της δόσης προς το ΔΝΤ.
H επίμαχη απόφαση αφορά σε 1.039 λογαριασμούς, που τηρούνται στην τράπεζα Πειραιώς, 119 στην Εθνική Τράπεζα, 28 στην Alpha Bank και επτά στην Eurobank.

Όπως ορίζεται, «η μεταφορά των υπολοίπων και το κλείσιμο των λογαριασμών ολοκληρώνεται μέχρι την 5η Ιουνίου» ενώ τα υπόλοιπα αυτά «εισάγονται στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, υπό τον ΚΑΕσόδου 3916 ‘Χρηματικά υπόλοιπα περιουσίας ειδικών ταμείων, λογαριασμών και νομικών προσώπων που καταργούνται».
Ενδεικτικά,οι φορείς που προβλέπονται στην απόφαση είναι: πορθμεία, εφορίες αρχαιοτήτων, κρατικά ΚΤΕΟ, καταστήματα κράτησης και εκατοντάδες λογαριασμοί υπουργείων και φορέων υπουργείων.
Την πρόθεση της Αθήνας να προβεί σε στάση πληρωμών προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία, επιβεβαιώνει ακόμη σε συνέντευξή του στο CNN Europe ο  Γιάνης Βαρουφάκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου