Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΚΚΕ: Ο Τσίπρας δίνει υποσχέσεις στους βιομηχάνους και εξαπατά τους εργαζομένους

  • «Βάζει τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα»
ΚΚΕ: Ο Τσίπρας δίνει υποσχέσεις στους βιομηχάνους και εξαπατά τους εργαζομένους

«Ούτε καν τόλμησε να ψελλίσει προς τους βιομήχανους την υπόσχεση για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ» αναφέρει σε σχόλιό του για την ομιλία του πρωθυπουργού στον ΣΕΒ

«Από τη μία ο πρωθυπουργός δίνει πλουσιοπάροχες υποσχέσεις στους βιομήχανους για νέα αναπτυξιακά κίνητρα και προνόμια κι από την άλλη εξαπατά τους εργαζόμενους ότι δε θα υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, το οποίο μεταφράζεται σε διατήρηση όλων των παλιών αντιλαϊκών μέτρων και σε νέα ισοδύναμα, όπως η γενικευμένη φοροληστεία που ετοιμάζεται. Ούτε καν τόλμησε να ψελλίσει προς τους βιομήχανους την υπόσχεση για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ» αναφέρει το ΚΚΕ, σε σχόλιό του για την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, στον ΣΕΒ.
«'Οσο, δε, για το κάλεσμα του κ. Τσίπρα στους βιομήχανους, να συμβάλλουν στην αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, είναι σαν να βάζει τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα, όταν είναι γνωστή η επιδίωξη των βιομηχάνων να γενικεύσουν τις ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις, ρίχνοντας όχι μόνο τον κατώτατο, αλλά και τον μέσο μισθό» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου