Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Ευ. Βενιζέλος: Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 16.05.2015
Σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαδικασία διαβούλευσης της συμφωνίας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί η Χαρ. Τρικούπη. Με αφορμή τις καταγεγραμμένες διαφωνίες μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος διατύπωσε το συμπέρασμα ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει πραγματική και αποτελεσματική διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Και τούτο διότι, όπως είπε, «η κυβέρνηση δεν μπορεί να συμφωνήσει με τα ίδια τα μέλη της και τους βουλευτές της». Και συμπλήρωσε πως «το κόστος που πληρώνει η χώρα, τέσσερις μήνες τώρα, είναι τεράστιο.
Και αυτό οφείλεται στο ότι όλοι στην κυβέρνηση είναι αιχμάλωτοι των προεκλογικών τους ψεμάτων. Πρέπει αυτός ο φαύλος κύκλος να σπάσει». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον πρωθυπουργό και όσους τον περιβάλλουν «να συνειδητοποιήσουν την τεράστια ευθύνη που έχουν αναλάβει».

Από τη Χαρ. Τρικούπη κατηγορούν, επίσης, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για «πολιτική υποκλοπή». Αναφέρονται συγκεκριμένα στον κ. Π. Λαφαζάνη, ο οποίος –όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Χαρ. Τρικούπη– παρουσιάζει ως δικό του έργο τις πρωτοβουλίες και τις συμβάσεις που του παρέδωσε ο προκάτοχός του και πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Ι. Μανιάτης. Εν τω μεταξύ, η κ. Φώφη Γεννηματά γνωστοποίησε χθες ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος θα ψηφίσει τις ρυθμίσεις που θα καταθέσει η κυβέρνηση για την ιθαγένεια, καθώς, όπως ανέφερε, στηρίζονται σε όσα είχε προτείνει το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια. Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν έχει καθόλου χρόνο και θα πρέπει να παρουσιάσει σύντομα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, διαφορετικά η χώρα θα οδηγηθεί σε επικίνδυνες περιπέτειες, χωρίς κάποια ορατή διέξοδο. Στη Χαρ. Τρικούπη υπάρχει, επίσης, έντονη ενόχληση για το γεγονός ότι ο κ. Αλ. Τσίπρας αποφεύγει να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις που καταθέτει ο κ. Βενιζέλος.

Το συνέδριο

Κατά τα λοιπά, στο ΠΑΣΟΚ προετοιμάζονται, αργά και με δυσκολίες, για το συνέδριο. Την επόμενη Κυριακή 24 Μαΐου, θα εκλεγούν οι σύνεδροι που θα συμμετάσχουν στις τριήμερες εργασίες (5 - 7 Ιουνίου) του συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (πιθανότατα στο γήπεδο του Πανελληνίου στην Κυψέλη). Εκ των υποψηφίων, ο κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος έδωσε χθες στη δημοσιότητα κείμενο υποστήριξής του, προς κάθε ενδιαφερόμενο. Εκτός από τις δεδομένες υποψηφιότητες της κ. Γεννηματά και του κ. Λοβέρδου, αναμένεται να φανεί τι προτίθεται να κάνει ο κ. Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος την ερχόμενη Παρασκευή θα συμμετάσχει σε εκδήλωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών υπό τον κ. Τζιάνι Πιτέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου