Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Γιούνκερ: Περιμένω συμφωνία τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου

  • Δεν θα υπάρξει συμφωνία στη σύνοδο κορυφής της Ρίγας
Γιούνκερ: Περιμένω συμφωνία τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου
Ο πρόεδρος της Κομισιόν διέψευσε ότι η πρόταση συμφωνίας που διέρρευσε τη Δευτέρα προήλθε από τον ίδιο - Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Δεν είμαι τόσο αισιόδοξος όσο οι Έλληνες. Αισιόδοξος για συμφωνία όσον αφορά την Ελλάδα στα τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι προβλέπει συμφωνία για την Ελλάδα στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου. Ωστόσο ψαλίδισε τις ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας στην επερχόμενη σύνοδο κορυφής στη Ρίγα. «Δεν γίνεται για αυτό η σύνοδος στη Ρίγα» δήλωσε, προσθέτοντας ότι συναντήσεις για την Ελλάδα θα γίνουν «στο περιθώριο» της συνόδου στη Ρίγα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κομισιόν διέψευσε ότι ήταν αυτός ο συντάκτης του κειμένου που διέρρευσε χθες για την πρόταση συμβιβασμού όσον αφορά την Ελλάδα.  «Δεν υπάρχει σχέδιο Γιούνκερ» ανέφερε μιλώντας σήμερα στο Στρασβούργο. «Αυτή η φήμη στο βρετανικό και τον ελληνικό Τύπο για σχέδιο Γιούνκερ δεν είναι αληθής», πρόσθεσε.

Ο κ. Γιούνκερ δηλώνει, τέλος, ότι εμπλέκεται προσωπικά στις συνομιλίες για το ελληνικό ζήτημα.

Πάντως κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλλες αναφέρουν πως δεν βλέπουν κάποια πολιτική λύση στη σύνοδο κορυφής της Ρίγας, καθώς κάτι τέτοιο δεν συνάδει με το συμφωνηθέν πρόγραμμα, δηλαδή πως θα υπάρξει μια συμφωνία στο τεχνικό επίπεδο, στη συνέχεια θα συγκληθεί έκτακτο Eurogroup για την επικύρωση της, και έπειτα από επικύρωση και από τα εθνικά κοινοβούλια θα υπάρξει η εκταμίευση της υπολειπόμενης δόσης.


Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Δεν είμαι τόσο αισιόδοξος όσο οι Έλληνες

Από την άλλη πλευρά ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γεργκ Σέλινγκ δεν συμμερίζεται τις απόψεις του Γιούνκερ και δηλώνει όχι και τόσο αισιόδοξος για συμφωνία με την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Σέλινγκ τόνισε με δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης πως δεν αισθάνεται τόσο αισιόδοξος όσο η ελληνική πλευρά ότι θα επιτευχθεί συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου