Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

«Παρών» από Κωνσταντοπούλου για Ταγματάρχη

«Παρών» από Κωνσταντοπούλου για Ταγματάρχη
Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να ψηφίζει «παρών» για την τοποθέτηση του Λάμπη Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και να τοποθετείται θετικά για τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη, μεταξύ των οποίων ο Διονύσης Τσακνής για τη θέση του προέδρου.

Συνολικά, τα 15 από τα 17 μέλη της επιτροπής, τα οποία ήταν παρόντα, τοποθετήθηκαν ως εξής:
Για τον κ. Τσακνή θετική γνώμη εξέφρασαν 9 βουλευτές, αρνητική 4 και «παρών» 2.
Για τον κ. Ταγματάρχη θετική γνώμη εξέφρασαν 7 βουλευτές, αρνητική 5 και «παρών» 3.
Για τον κ. Γρηγορίου θετική γνώμη εξέφρασαν 9 βουλευτές, αρνητική 4 και «παρών» 2.
Για την κ. Παπακωνταντίνου θετική γνώμη εξέφρασαν 8 βουλευτές, αρνητική 5 και «παρών» 2.
Για τον κ. Τρανό θετική γνώμη εξέφρασαν 9 βουλευτές, αρνητική 4 και «παρών» 2.

Σημειώνεται ότι μεταξύ άλλων αρνητικά τοποθετείται για τον κ. Ταγματάρχη και την κ. Παπακωνταντίνου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή.
Παρών στην έναρξη της συνεδρίασης ήταν και ο κ. Μεϊμαράκης, αλλά δεν τοποθετήθηκε, ενώ η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, επιφυλάχθηκε αλλά δεν διατύπωσε γνώμη.

Συνολικά, η διατύπωση της γνώμης ήταν κατά πλειοψηφία θετική για τον κ. Τσακνή, τον κ. Γρηγορίου, την κ. Παπακωνταντίνου και τον κ. Τρανό, ενώ για τον κ. Ταγματάρχη δεν διαμορφώθηκε απόλυτη πλειοψηφία.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η γνώμη της Επιτροπής δεν είναι δεσμευτική.
«Βομβαρδισμός» ερωτήσεων από Κωνσταντοπούλου προς Ταγματάρχη
Μετά από έναν καταιγισμό ερωτήσεων προς τον κ. Ταγματάρχη που κράτησε 2,5 ώρες, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε πως δεν πείστηκε.

"Κύριε Ταγματάρχη δεν με πείσατε. Είναι γνωστή η διαφωνία μου για την πρόταση που έγινε στο πρόσωπό σας. Είναι γνωστή και στον πρωθυπουργό και στον κ. υπουργό. Προς τιμήν τους ουδείς επιχείρησε να μου μεταβάλει άποψη ή να με επηρεάσει. Για να είμαστε καθαροί, η δημοκρατία μπορεί να λειτουργεί και η κυβέρνηση και η Βουλή μπορεί να λειτουργούν και εκεί όπου υπάρχουν διαφωνίες...Νομίζω ότι σας αναλογούν περισσότερα από αυτά που πράξατε για το 'μαύρο' της ΕΡΤ. Σας αναλογούσε δηλαδή μια δημόσια τοποθέτηση και όχι αυτό το άρθρο που μας διαβάσατε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θεωρώ καταδικασμένη την πρόταση αυτή. Νομίζω ότι το γεγονός ότι σας περιέβαλε με την εμπιστοσύνη του ο πρωθυπουργός σας επιφορτίζω με μια πολύ μεγάλη ευθύνη να ανταποκριθείτε σε αυτή την εμπιστοσύνη. Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία για την αγωνία και την πρόθεση του πρωθυπουργού η λειτουργία της ΕΡΤ να είναι αυτή η οποία αξίζει και αναλογεί και στους αγώνες των εργαζομένων και στους αγώνες του λαού", είπε δικαιολογώντας την άποψή της.

Αντίθετα, με ιδιαίτερα θερμά λόγια μίλησε για τον κ. Τσακνή:
«Κύριε Τσακνή με πολύ χαρά και τιμή θα διατυπώσω θετική γνώμη για την πρόταση που γίνεται. Νομίζω ότι είναι μια πρόταση που εμπεριέχει πολλαπλούς συμβολισμούς και δεν διατηρώ την παραμικρή επιφύλαξη ότι θα καταβάλετε κάθε προσπάθεια στο μέτρο των αρμοδιοτήτων σας αλλά και στο ύψος των ευθυνών και της διαδρομής σας προκειμένου αυτό το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ΕΡΤ να είναι επιτυχημένο. Πραγμματικά νομίζω ότι είστε ένα πρόσωπο που μπορεί να το εγγυηθεί αυτό και να ξέρετε ότι με πολύ εμπιστοσύνη ακουμπάμε πάνω σας».
  • Για τα περί σύγκρουσης με Τσίπρα - Παππά
Στην εισήγησή της η κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία τοποθετήθηκε τελευταία, απέρριψε τα περί σύγκρουσης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.
«Eκεί όπου υπάρχει διαφωνία αυτή η διαφωνία δεν σηματοδοτεί μια μείζονα σύγκρουση που υποκρύπτει στρατηγικές ή βαθιά ρήγματα", είπε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο για δήθεν ίντριγκες, σπέκουλες και συγκρούσεις ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και την πρόεδρο της Βουλής ή τον υπουργό και την πρόεδρο της Βουλής.
Σε άλλο σημείο απευθυνόμενη στον κ. Παππά ανέφερε: «Eλπίζω κύριε υπουργέ να δώσουμε τέλος στη φιλολογία η οποία οργιάζει σε όλη αυτή τη διάρκεια».
Παππάς: Ξεκινάει μια τιτάνια προσπάθεια
Κλείνοντας τη συνεδρίαση ο Νίκος Παππάς ευχήθηκε καλή δύναμη στα μέλη του δ.σ. της ΕΡΤ και τόνισε ότι «ξεκινάει μια τιτάνια προσπάθεια».
«Θα είναι δύσκολο διότι θα πρέπει και πληγές να γιατρέψετε και να προχωρήσετε το καράβι προς τα μπροστά αλλά νομίζω ότι η διαφάνεια, ο διάλογος και η δημοκρατία αποτελούν και ένα μέσο δικής σας ισχυροποίησης και ανεξαρτησίας για το πολύ δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε», πρόσθεσε.

Πηγή: Mega

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου