Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Σόιμπλε: Οι Έλληνες υποφέρουν αλλά η κυβέρνησή τους δεν κάνει κάτι γι' αυτό

  • «Οχι» σε plan B - «Οι διαπραγματεύσεις προχωρούν πολύ αργά»
Σόιμπλε: Οι Έλληνες υποφέρουν αλλά η κυβέρνησή τους δεν κάνει κάτι γι' αυτό

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ανέφερε πως οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα προχωρούν πολύ αργά και δεν έχουν φτάσει ακόμη σε καθοριστικό σημείοΟι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα προχωρούν πολύ αργά, φέρεται να δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την Τρίτη.

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται δύο Γερμανούς πολιτικούς οι οποίοι συμμετείχαν στη σύσκεψη  της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, ο κ. Σόιμπλε είπε πως οι συνομιλίες με την Αθήνα συνολικά προχωρούν αργά και ότι δεν έχουν φτάσει ακόμη σε καθοριστικό σημείο.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ φέρεται να είπε πως οι συνομιλίες εκτυλίσσονται γύρω από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνεται συζήτηση για ένα «σχέδιο Β» ούτε για ένα τρίτο πακέτο.

Ωστόσο, την ίδια ώρα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μίλησε για κάποια μίλησε για κάποια πρόοδο σε επιμέρους ζητήματα.

Πάντως, σύμφωνα με το πρακτορείο, ένα τρίτο άτομο που συμμετείχε στη σύσκεψη είπε σε δημοσιογράφους ότι ο Σόιμπλε δήλωσε ακόμη ότι «ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού υποφέρει, αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν βλέπει τι πρέπει να κάνει για να βάλει ένα τέλος στην ταλαιπωρία του».

Μεταξύ άλλων, η πηγή αυτή ανέφερε πως στη σύσκεψη έγινε μια μεγάλη συζήτηση για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας αρκετοί βουλευτές εξέφρασαν ανησυχίες για την ύπαρξη μεταρρυθμιστικής βούλησης.

Όπως σημειώνει το Reuters στο νέο δημοσίευμά του για την χώρας μας με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε, οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας προειδοποιούν την ελληνική κυβέρνηση ότι οι συνομιλίες για την επίτευξη μιας συμφωνίας πρέπει να επιταχυνθούν, πριν η χώρα ξεμείνει από μετρητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου