Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Οχι στον Ταγματάρχη για την ΕΡΤ από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

  • Για σχεδιασμένη ρήξη κάνει λόγο ο κ. Νταβανέλος ενώ ο κ. Ρινάλντι μίλησε για μνημονιακή εμβάθυνση
ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Οχι στον Ταγματάρχη για την ΕΡΤ από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου


  Προειδοποιητικές βολές για την ΕΡΤ και όχι μόνο, έστειλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την ομιλία της στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα για τη διαπραγμάτευση ανέφερε ότι είναι «ζήτημα δημοκρατίας και όχι οικονομίας». «Χρέος μας είναι», ανέφερε  «να στηρίξουμε την κυβερνηση να φέρει σε πέρας τη λαϊκή εντολή. Η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να καταλήξει ούτε σε διαχείριση ούτε σε ενσωμάτωση. Η επιτροπή λογιστικου ελέγχου του χρέους μπορεί να ζητήσει αναστολή πληρωμής, μέχρι να τελειώσει το έργο της. Δεν υπάρχουν μονόδρομοι».

Σε ότι αφορά το θέμα της ΕΡΤ η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «δεν μπορεί να υποστηριχθεί η επιλογή Ταγματάρχη. Δεν συγκρούομαι ούτε με τον πρωθυπουργό ούτε με την κυβερνηση. Πρεπει να είμαστε πιο συλλογικοί και να μην επιλέγουμε φθαρμένα πρόσωπα», κατέληξε. 

Νταβανέλος: Σχεδιασμένη ρήξη

Να αποκλείσουμε το σενάριο της αριστερής παρένθεσης του ΣΥΡΙΖΑ ως το μοντέλο που ακολουθήθηκε με τον Προντι στην Ιταλία, επεσήμανε στην ομιλία του ο κ. Νταβανέλος. Η συμφωνία έχει περιγράφεί, πρόσθεσε. «Η καλύτερη συμφωνία θα είναι να υπάρξουν μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα και να αφήσουμε το ασφαλιστικό για το άμεσο μέλλον. Το ερώτημα είναι αν μπορούμε να κάνουμε εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη δουλειά.

Πρέπει να υπάρξει σχεδιασμένη ρήξη με αυτό που μας προτείνουν, γιατί διαφορετικά θα θρυμματιστουμε και θα καταρρεύσουμε. Να αποφασίσουμε όλοι μαζί πώς θα βγούμε από την παγίδα που μας στήνουν και να θέσουμε το ερώτημα στον κόσμο
» επεσήμανε, καταλήγοντας.


Ρινάλντι: Θα τα βρούμε μπροστά μας
«Γιατί τόση επιμονή στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου; Γιατί πιστεύω και η συνέχεια θα είναι ανάλογη αφού απομακρυνόμαστε από το πρόγραμμμα μας και οδηγούμαστε σε μνημονιακή εμβάθυνση», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Ρινάλντι. «Η εφαρμογή αυτής της πολιτικής θα μας φέρει σε ρήξη με τα λαϊκά στρώματα. Την ΠΝΠ , την πώληση του ΟΛΠ και των λιμανιών θα τα βρούμε μπροστά μας», πρόσθεσε.  Λειτουργούν αυτόνομα τα υπουργεία άμυνας και εξωτερικών το τελευταίο διάστημα; αναρωτήθηκε ο ίδιος ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου