Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Σόιμπλε: Δεν χρειάζεται να δώσουμε χρήματα, η Ελλάδα να λύσει μόνη της το πρόβλημα

  • Δεν θα λύσει το πρόβλημα της Ελλάδας η σύνοδος της G7
Σόιμπλε: Δεν χρειάζεται να δώσουμε χρήματα, η Ελλάδα να λύσει μόνη της το πρόβλημα

Απέφυγε την ερώτηση για το αν πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι πιο κοντά στη σωτηρία ή τη χρεοκοπία αρκούμενος μόνο στο ότι η Αθήνα «έχει πολλή δουλειά μπροστά της».

Νέο μήνυμα για την ελληνική υπόθεση στέλνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk που θα μεταδοθεί την Κυριακή δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει ανάγκη να εξεταστεί η εκταμίευση περαιτέρω οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα γιατί η ΑΘήνα έχει υποσχεθεί ήδη μεταρρυθμίσεις και άρα πρέπει μόνη της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

«Η Ελλάδα δεσμεύθηκε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα στις 20 Φεβρουαρίου και άρα δεν υπάρχει ανάγκη να συζητήσουμε για εναλλακτικές» δηλώνει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Στην ίδια συνέντευξη ο Σόιμπλε απέφυγε την ερώτηση για το αν πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι πιο κοντά στη σωτηρία ή τη χρεοκοπία αρκούμενος μόνο στο ότι η Αθήνα «έχει πολλή δουλειά μπροστά της».

Είπε, επίσης, ότι η σύνοδος των G7, οι υπουργοί οικονομικών των οποίων θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα στη Δρέσδη, δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου