Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Αλαζονεία καταλογίζει στον Τσίπρα το ΠΑΣΟΚ

 
 
Νέα επίκαιρη ερώτηση, με την οποία ζητεί ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων από τον κ. Αλ. Τσίπρα, κατέθεσε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για την τέταρτη επίκαιρη ερώτηση που καταθέτει ο κ. Ευ. Βενιζέλος, μετά την άρνηση του πρωθυπουργού να απαντήσει στις τρεις προηγούμενες. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιγράφει την άρνηση του πρωθυπουργού να απαντήσει ως «εκδήλωση πρωτοφανούς αλαζονείας» και σημειώνει ότι ο ίδιος επανέρχεται «από θεσμικό και εθνικό καθήκον». Πρακτικά, ο κ. Βενιζέλος καταλήγει στο ίδιο ερώτημα, αν, δηλαδή, ο κ. Τσίπρας «μπορεί να ενημερώσει τη Βουλή, καθαρά, υπεύθυνα και συγκεκριμένα για το πού πορεύεται η χώρα».


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκκινεί την κριτική του από το γεγονός ότι στο τελευταίο Eurogroup, εκείνο της 11ης Μαΐου, «έγινε απλώς αναπαραγωγή και παράταση της αβεβαιότητας κάτω από την οποία πορεύεται η χώρα μετά τις εκλογές». Κάνει λόγο για παλινωδία της κυβέρνησης μεταξύ ρήξης και έντιμου συμβιβασμού, η οποία λαμβάνει χώρα σε ένα πλαίσιο «εσωτερικής διαπραγμάτευσης ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, υπό την πίεση των κατάφωρων προεκλογικών ψεμάτων που έχουν ήδη προσκρούσει στην πραγματικότητα». Κατά τον κ. Βενιζέλο, η αποκάλυψη της επιστολής του κ. Τσίπρα προς τους επικεφαλής των τριών θεσμών «εντείνει την αίσθηση ότι η κυβέρνηση δεν έχει καθαρή γραμμή και παραπαίει». Και προσθέτει στη γενικότερη εικόνα και την «καθημερινή ανέμελη πολυφωνία» των υπουργών και λοιπών στελεχών της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει την εκτίμηση ότι η χώρα οδεύει προς τρίτο Μνημόνιο, δίχως, μάλιστα, να έχει αποσαφηνισθεί αν η τρέχουσα διαπραγμάτευση αφορά την περίοδο πριν ή μετά τις 30 Ιουνίου. Και κατηγορεί την κυβέρνηση για ρητορική αυταρέσκεια και απουσία ενδιαφέροντος συγκρότησης «στοιχειώδους επιπέδου εθνικής συναίνεσης και συστράτευσης». Τέλος, περιγράφει τις πληροφορίες περί δημοψηφίσματος ως «παιδαριώδη σενάρια» τα οποία στην πραγματικότητα συνιστούν παιχνίδι με τους θεσμούς και τα όρια της δημοκρατικής νομιμοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου