Σάββατο 30 Μαΐου 2015

«Αναταράξεις» στον ΣΥΡΙΖΑ για τον διορισμό Παναρίτη στο ΔΝΤ

Δυσφορία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου, φέρεται να έχει προκαλέσει η επιλογή της Ελενας Παναρίτη για την θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην θέση του Θάνου Κατσάμπα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διαδικασία επιλογής της κυρίας Παναρίτη υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια για την επιλογή του κ. Βαρουφάκη. Μάλιστα ο κ. Τσακαλώτος καταψήφισε την κα. Παναρίτη, ενώ ο κ. Δραγασάκης «έριξε» λευκό. Αντίθετα, οι κ.κ. Βαρουφάκης και Σταθάκης έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο της.


Ωστόσο, δυο ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Σοφία Σακοράφα και ο Δημήτρης Παπαδημούλης εξέφρασαν ανοιχτά την αντίθεσή τους προς την συγκεκριμένη επιλογή, μέσω μηνυμάτων τους στο Twitter.
«Η Παναρίτη εκπρόσωπος (στο ΔΝΤ) της πρώτης αριστερής κυβέρνησης; Ε, όχι, αυτό ξεπερνά τα όρια» ανέφερε σε ανάρτησή της η κ. Σακοράφα, ενώ ο κ. Παπαδημούλης έγραψε:
«Δεν συμφωνώ με την επιλογή της κ. Παναρίτη για την εκπροσώπηση μας στο ΔΝΤ. Ζητώ από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να την επανεξετάσουν».
Στο βιογραφικό της κας Παναρίτη αναφέρεται ότι στο παρελθόν έχει θητεύσει στην Παγκόσμια Τράπεζα (τον έτερο θεσμό που ιδρύθηκε μαζί με το ΔΝΤ στο Μπρέτον Γουντς το 1944), έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς διαπραγματεύσεις, δίδαξε σε Αμερικανικά πανεπιστήμια και διετέλεσε Βουλευτής Επικρατείας την περίοδο 2009-2012. Το 2012 άσκησε έντονη κριτική στην οικονομική πολιτική που ασκούσαν οι τότε κυβερνήσεις, αν και Βουλευτής της Συμπολίτευσης, ενώ από την 26η Ιανουαρίου συνεισφέρει στην διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας.
  • ΠΑΣΟΚ: «Εμβληματικό πρόσωπο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού»
Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τον διορισμό της κ. Παναρίτη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Θέλουμε να συγχαρούμε θερμά τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον διορισμό της κ. Παναρίτη στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
Ένα ακόμη εμβληματικό πρόσωπο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού, αφού λάμπρυνε τη θέση του βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στην οποία τη διόρισε ο κ. Γ. Παπανδρέου το 2009 και αφού απέκτησε πλούσια εμπειρία από το πρώτο μνημόνιο, έρχεται τώρα να βοηθήσει την κυβέρνηση Τσίπρα / Καμμένου στην σύναψη και διαχείριση του τρίτου μνημονίου.
Τα αποθέματα εμπειρίας και πολιτικού ήθους της νέας εκπροσώπου στο ΔΝΤ συνιστούν εγγύηση επιτυχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου