Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Ρέγκλινγκ: Μεγάλος κίνδυνος οι θυσίες των ελλήνων να αποβούν μάταιες

Ρέγκλινγκ: Μεγάλος κίνδυνος οι θυσίες των ελλήνων να αποβούν μάταιες 
Σε νέα προειδοποίηση ότι αν η ελληνική κυβέρνηση αρνηθεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις παίζει με το μέλλον της χώρας, προχώρησε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να βασιστεί στις επιτυχίες που κατέγραψε η Ελλάδα έως το 2014.


Σε άρθρό του στο γερμανικό περιοδικό Focus, ο Ρέγκλινγκ αναφέρει πως η Ελλάδα έως το 2014 ήταν στην πρωτοπορία των μεταρρυθμίσεων με αποτέλεσμα μέσα στο προηγούμενο έτος η οικονομία να αναπτυχτεί, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, αλλά και να εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα.

«Αυτές οι επιτυχίες υποτιμήθηκαν για πολύ καιρό από τη γερμανική κοινή γνώμη» σημείωνει ο επικεφαλής του ESM.,

Ωστόσο, αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση προειδοποιεί πως χωρίς μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της επί των μεταρρυθμίσεων, δεν θα καταστεί δυνατή η αποδέσμευση της τελευταίας δόσης του δεύτερου προγράμματος στήριξης.

Κατά τον ίδιο, η αρχή «χρήματα αντί μεταρρυθμίσεων» λειτούργησε και σε άλλες χώρες που πέρασαν κρίση, όμως στην Ελλάδα τα προβλήματα ήταν μεγαλύτερα και για αυτό η διαδικασία μεταρρυθμίσεων διαρκεί περισσότερο.

«Αν η ελληνική κυβέρνηση αρνηθεί τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων, παίζει με το μέλλον της χώρας. Τότε θα είναι μεγάλος ο κίνδυνος οι θυσίες των Ελλήνων να αποβούν μάταιες» υπογραμμίζει ο Ρέγκλινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου