Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Ποτάμι: Ο Τσίπρας απολογήθηκε στις κομματικές συντιστώσες

Ο πρωθυπουργός προσέτρεξε να δώσει λόγο για τις κινήσεις και τις επιλογές του - Μεγαλύτερη έγνοια του είναι οι συσχετισμοί στο εσωτερικό του κόμματος του, σημειώνει το Ποτάμι

Το πρωταρχικό μέλημα του πρωθυπουργού είναι οι συσχετισμοί στο εσωτερικό του κόμματός του, σημειώνει το Ποτάμι σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Το Ποτάμι παρατηρεί ακόμα πως ο κύριος Τσίπρας αναφέρθηκε γενικόλογα στην επικείμενη συμφωνία, χωρίς να αναλύσει περαιτέρω σε τι θα συνίσταται, ενώ το μόνο σαφές μήνυμα από την ομιλία του, κατά την Σεβαστουπόλεως, ήταν πως «οι προεκλογικές υποσχέσεις του “εδώ και τώρα” μετατέθηκαν κι επισήμως σε ορίζοντα τετραετίας».
Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Απολογία στις κομματικές συνιστώσες

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η πρώτη κίνηση του Πρωθυπουργού μετά την επιστροφή του από ιδιαίτερα κρίσιμες συνομιλίες για το μέλλον της χώρας δεν είναι να ενημερώσει τη Βουλή, τα πολιτικά κόμματα,τον ελληνικό λαό αλλά να απολογηθεί στις συνιστώσες του κόμματός του. Όλη η κοινωνία περιμένει μια απάντηση αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τις δικές του διαδικασίες. Εκεί λοιπόν προσέτρεξε ο κ.Τσίπρας να δώσει λόγο για τις κινήσεις και τις επιλογές του. Από την ομιλία του είναι σαφές ότι η μεγαλύτερη έγνοια του είναι οι συσχετισμοί στο εσωτερικό του κόμματος του και πως θα διαπραγματευθεί με την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Ο κ.Τσίπρας μίλησε για συμφωνία εντός των ημερών. Δεν εξήγησε όμως ποια θα είναι αυτή η συμφωνία. Αρκέστηκε σε γενικόλογες αναφορές, σε επανάληψη κενών συνθημάτων και σε ευχολόγια. Το μόνο σαφές ήταν ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις του “εδώ και τώρα” μετατέθηκαν κι επισήμως σε ορίζοντα τετραετίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου