Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Die Welt: Ο Σόιμπλε θέλει Grexit, η Μέρκελ το αποκλείει

  • ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ;;;
Die Welt: Ο Σόιμπλε θέλει Grexit, η Μέρκελ το αποκλείει

Όπως γράφει η εφημερίδα δεν είναι ξεκάθαρο ποιος θα επικρατήσει αφού η καγκελάριος έχει την εξουσία αλλά ο Σόιμπλε έχει έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο, το ΔΝΤ

Τις διαφορετικές προσεγγίσεις που ακολουθούν στο ελληνικό ζήτημα η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναδεικνύει η γερμανική Die Welt, με σημερινό της δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για διαμάχη ανάμεσα στους δύο "ισχυρούς" της Ευρώπης.

Όπως τονίζει, η Άνγκελα Μέρκελ δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένη να αφήσει την Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη, σε αντίθεση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που θεωρεί απαραίτητο το Grexit και μάλιστα κινείται παρασκηνιακά για το πετύχει.

Όπως γράφει η εφημερίδα δεν είναι ξεκάθαρο ποιος θα επικρατήσει αφού η καγκελάριος έχει την εξουσία αλλά ο Σόιμπλε έχει έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο, το ΔΝΤ, το οποίο χρησιμοποιεί για να πιέσει την Μέρκελ και την Ελλάδα.

Επικαλούμενη την πρόσφατη δήλωση του Ν. Βούτση για τη μη αποπληρωμή δόσης προς το Ταμείο, η Die Welt αναφέρει ότι αν και η Κομισιόν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε κάποιες παραχωρήσεις προς την Ελλάδα, το Ταμείο επιμένει ότι η χώρα μας πρέπει να αποπληρώσει τα δάνεια στο ακέραιο και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλιώς δεν μπορεί να λάβει μέρος σε μελλοντικά προγράμματα βοήθειας.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου