Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Καμπάνια κατά της συμφωνίας ξεκινά η κομμουνιστική τάση του ΣΥΡΙΖΑ


Καμπάνια κατά της συμφωνίας ξεκινά η κομμουνιστική τάση του ΣΥΡΙΖΑ

Καλεί την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη να ταχθεί υπέρ της καταψήφισης της συμφωνίας

Για «κυβερνητικά ψέματα» και «υποκρισία» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνοντας εκστρατεία κατά της συμφωνίας, την οποία χαρακτηρίζει «(αν)έντιμο συμβιβασμό». Απαντώντας, μάλιστα, σε όσα είπε πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για την επιβολή κομματικής πειθαρχίας κατά την ψήφιση της συμφωνίας στη Βουλή η ΚΟ.ΤΑ. αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «οι εκφραστές της ηγετικής ομάδας και της κυβέρνησης που αρνούνται να εφαρμόσουν τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν για "κομματική πειθαρχία"».

Καλεί, τέλος, την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη «να λάβει σαφή θέση και να ταχθούν ξεκάθαρα υπέρ της καταψήφισης της σχεδιαζόμενης συμφωνίας».

Η ανακοίνωση της ΚΟ.ΤΑ. έχει ως εξής:

Καμία πειθαρχία στο συμβιβασμό με τα Μνημόνια! Η Κομμουνιστική Τάση απευθύνει έκκληση κοινής δράσης σε όλους τους διαφωνούντες και ξεκινά ανοικτές συζητήσεις και εκδηλώσεις ενάντια στον (αν)έντιμο συμβιβασμό.

Οι εκφραστές της ηγετικής ομάδας και της κυβέρνησης που αρνούνται να εφαρμόσουν τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν για «κομματική πειθαρχία». Αντίθετα, η απειθαρχία στις απειλές τους είναι καθήκον κάθε αριστερού αγωνιστή.

Η Κομμουνιστική Τάση δεν πειθάρχησε, ούτε πρόκειται να πειθαρχήσει στην πολιτική του (αν)έντιμου συμβιβασμού με τα Μνημόνια. Καλούμε κάθε αριστερό βουλευτή να δηλώσει από τώρα ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τη νέα Μνημονιακή συμφωνία που ετοιμάζεται. Η ηγεσία της Αριστερής Πλατφόρμας (Αριστερό Ρεύμα - Κόκκινο Δίκτυο) και όλες οι φωνές στο κόμμα που διαφωνούν με την πολιτική του συμβιβασμού, πρέπει να λάβουν σαφή θέση και να ταχθούν ξεκάθαρα υπέρ της καταψήφισης της σχεδιαζόμενης συμφωνίας, που δεν μπορεί να είναι συμβατή με τις προεκλογικές δεσμεύσεις.

Απευθύνουμε για μια ακόμα φορά (δείτε την προηγούμενη αναπάντητη έκκλησή μας) έκκληση για ενότητα και κοινή δράση προς την Αριστερή Πλατφόρμα και τις υπόλοιπες αντιπολιτευτικές φωνές.

Ταυτόχρονα, έχοντας διεξάγει εκστρατεία συλλογής υπογραφών από μέλη και υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της άμεσης κατάργησης των Μνημονίων, της διαγραφής του χρέους και της πλήρους εφαρμογής του προεκλογικού προγράμματος και έχοντας καταθέσει στην ΚΕ σχετικό ψήφισμα με περισσότερες από 500 υπογραφές, η Κομμουνιστική Τάση ξεκινά ένα νέο κύκλο ανοικτών συζητήσεων και εκδηλώσεων (η αρχή έγινε ήδη την Πάτρα), στις οποίες θα προσκληθούν ομιλητές από όλο τα φάσμα της αριστεράς του κόμματος (περισσότερες πληροφορίες τις επόμενες ώρες).

Αρκετά με τα κυβερνητικά ψέματα και την υποκρισία! Η λαϊκή εντολή στις 25 του Γενάρη ήταν να καταργηθούν τα Μνημόνια και να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους.

- Στάση πληρωμών - διαγραφή του χρέους!
- Άμεση κατάργηση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων!
- Όχι στο νέο Μνημόνιο!
- Άμεση εφαρμογή των προεκλογικών δεσμεύσεων και χρηματοδότησή τους από ριζοσπαστικά μέτρα ενάντια στο κεφάλαιο και τον πλούτο! Μόνη λύση η εφαρμογή ενός σχεδίου σοσιαλιστικής ρήξης (δείτε εδώ το πρόγραμμα που προτείνουμε).
- Έκτακτο δημοκρατικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση αλλαγή πολιτικής!
- Συσπειρωθείτε στην Κομμουνιστική Τάση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου