Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Σόιμπλε-Ντάισελμπλουμ συστήνουν δημοψήφισμα!

  • Σήμερα δεν πρόκειται να υπάρξει αποτέλεσμα, είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ πριν το Eurogroup
Σόιμπλε-Ντάισελμπλουμ συστήνουν δημοψήφισμα!

«Αν η Ελλάδα πιστεύει ότι πρέπει να κάνει δημοψήφισμα, τότε να προχωρήσει, ίσως και να είναι για καλό», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών - Ο καιρός είναι πιο ζεστός, απάντησε όταν ρωτήθηκε τι έχει αλλάξει στις διαπραγματεύσεις

«Αν η Ελλάδα πιστεύει ότι πρέπει να κάνει δημοψήφισμα, τότε να προχωρήσει, ίσως και να είναι για καλό». Με αυτή την προκλητική δήλωση προσήλθε στο Eurogroup το μεσημέρι της Δευτέρας ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δείχνοντας τις προθέσεις του αλλά και τη στάση που θα τηρήσει στην κρίσιμη συνεδρίαση.

Σε αντίστοιχο κλίμα κινήθηκε και ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας. Αν είναι απαραίτητο, εναπόκειται στους Έλληνες πολιτικούς να το αποφασίσουν και να το διοργανώσουν, είπε για το δημοψήφισμα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Σόιμπλε: Ο καιρός είναι πιο ζεστός...
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, προσερχόμενος στο Eurogroup προανήγγειλε ότι δεν θα υπάρξει καμία απόφαση σήμερα για την Ελλάδα.

«Στις 20 Φεβρουαρίου αποφασίσαμε η Ελλάδα πρέπει να έρθει σε συμφωνία με τους τρεις θεσμούς για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων, τίποτε δεν έχει αλλάξει από τότε», σημείωσε.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, όταν ρωτήθηκε τι έχει αλλάξει στις διαπραγματεύσεις από τις τελευταίες συνομιλίες με την Ελλάδα ο κ. Σόιμπλε απάντησε: Ο καιρός είναι πιο ζεστός...

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup θα έχει ραντεβού με τον Ελληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου