Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ομολογία Τσακαλώτου: Η κυβέρνηση δεν ήταν έτοιμη, δεν είχε ιδέες και συγκεκριμένες προτάσεις

Ομολογία Τσακαλώτου: Η κυβέρνηση δεν ήταν έτοιμη, δεν είχε ιδέες και συγκεκριμένες προτάσεις
"Η ελληνική κυβέρνηση έχει δουλέψει πάρα πολύ σκληρά για το καλό σενάριο να βρεθεί μια λύση" τόνισε σήμερα από το βήμα συνεδρίου για την επιχειρηματικότητα ο συντονιστής της ομάδας διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι η Αθήνα και οι εταίροι της βρίσκονται πιο κοντά σε έναν "έντιμο συμβιβασμό".

"Είμαστε πιο κοντά σε έναν έντιμο συμβιβασμό απ' ό,τι θα μπορούσα να σας πω πριν από 20-30 ημέρες" ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπήρξε κάποια καθυστέρηση στην πορεία της διαπραγμάτευσης λόγω έλλειψης προτάσεων από την πλευρά της κυβέρνησης, το οποίο απέδωσε στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε για πρώτη φορά την εξουσία.
"Νομίζω ότι αυτοί που λένε ότι υπήρχε καθυστέρηση γιατί δεν ήμασταν έτοιμοι, δεν είχαμε ιδέες, δεν είχαμε προτάσεις συγκεκριμένες, νομίζω πως σε ό,τι λένε υπάρχει μια βάση αλήθειας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.
"Όταν μια καινούργια κυβέρνηση έρχεται στην εξουσία, ιδιαίτερα όταν ήταν εκτός εντελώς του πολιτικού συστήματος, έχει μια έλλειψη σε τεχνογνωσία, δεν έχει διοικητική ούτε τεχνοκρατική βοήθεια" πρόσθεσε για να καταλήξει εκτιμώντας ότι "τα βασικά προβλήματα ήταν πολιτικά".
Ο ίδιος τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κινηθεί "στο πνεύμα και το γράμμα της συμφωνίας της 20ής Φεβριουαρίου", ότι πρέπει "να υπάρχει ένας έντιμος συμβιβασμός μεταξύ του παλιού και του καινούργιου", ενώ με το βλέμμα προς τους εταίρους σημείωσε πως "η αξιοπιστία είναι κάτι που δουλεύει και από τις δύο πλευρές".
Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ επισήμανε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί και δουλεύει για να υπάρξει "μια συνολική άποψη", ώστε οι μεταρρυθμίσεις να έχουν και συνοχή μεταξύ τους ανά πάσα στιγμή, αλλά και διαχρονική συνοχή, αφού όπως είπε, οι μεταρρυθμίσεις που κάνεις στην αρχή βοηθάνε σε εκείνες που θα έρθουν σε δεύτερο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου