Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

Euroworking Group: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις αλλά η απόσταση παραμένει

  • Νέα συνεδρίαση του Brussels Group στο άμεσο μέλλον
Euroworking Group: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις αλλά η απόσταση παραμένει  Για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, αλλά και τη σημαντική ακόμη απόσταση που απομένει να καλυφθεί, ώστε να είναι ορατή μια συμφωνία, ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι των θεσμών τους εμπειρογνώμονες των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης (Euroworking Group), στην τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 17:00 και ολοκληρώθηκε κατά τις 19:30, σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις.

Κατόπιν τούτου ενισχύεται η απόψη ότι στο Eurogroup της Δευτέρας θα υπάρξει απλώς καταγραφή της προόδου που έχει επιτευχθεί μεταξύ Αθήνας-δανειστών, όπως άλλωστε δήλωσε νωρίτερα αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι το Brussels Group αναμένεται να συγκληθεί στο εγγύς μέλλον, χωρίς να διευκρινίζεται εάν θα συνεχίσει τις εργασίες του το Σαββατοκύριακο.

Από την Αθήνα, πάντως, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι αναμένουν στο Eurogroup της Δευτέρας ένα θετικό σήμα αναγνώρισης της προόδου, υπενθυμίζοντας το ζήτημα της ρευστότητας και την σημασία αυτού του σήματος για να υπάρξει χαλάρωση από την ΕΚΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου