Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Bild: 30 δισ. ευρώ στην Αθήνα αν αποδεχθεί τις μεταρρυθμίσεις

  • ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΡΙΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑΣ; 
Bild: 30 δισ. ευρώ στην Αθήνα αν αποδεχθεί τις μεταρρυθμίσεις
Με τίτλο “Η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζει ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα”, η Bild τονίζει ότι εάν η Ελλάδα προχωρήσει στην πράξη σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, τότε θα λάβει εκ νέου χρηματική βοήθεια που μπορεί να φτάνει τα 30 δισ. ευρώ.
«Γεγονός είναι» γράφει η εφημερίδα, «ότι στους κύκλους των χριστιανοδημοκρατών σοσιαλδημοκρατών συζητείται στο μεταξύ ανοιχτά μια επέκταση της βοήθειας προς την Αθήνα. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για 30 δισεκ. ευρώ ή και περισσότερα, τα οποία θα χρειαστεί η Αθήνα το καλοκαίρι, προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία».

Ο βουλευτής του CDU, Νόρμπερτ Μπράκμαν δήλωσε στην Bild: Φυσικά συζητάμε διαφορετικές εναλλακτικές για την Ελλάδα, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται τόσο το Grexit όσο και ένα τρίτο πακέτο.
Ο βουλευτής του ίδιου κόμματος, Έκχαρντ Ρέμπεργκ αναφέρει: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει ακόμη πολύ δρόμο μέχρι ένα τρίτο πακέτο», προσθέτοντας πως πρέπει να δεσμευτεί σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις. «Προϋπόθεση για ένα τρίτο πακέτο είναι η Αθήνα να παρουσιάσει ένα ικανοποιητικό πακέτο μεταρρυθμίσεων.
«Προϋπόθεση για ένα τρίτο πακέτο είναι η Αθήνα να παρουσιάσει ένα ικανοποιητικό πακέτο μεταρρυθμίσεων. Στη συνέχεια, και έπειτα από την εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 2,7 δισεκ. ευρώ του 2ου πακέτου διάσωσης, ένα τρίτο πακέτο θα μπορούσε να κλείσει σε σύντομο χρονικό διάστημα» αναφέρει η Bild επικαλούμενη κύκλους ευρωπαίων αξιωματούχων.
Το δημοσίευμα υπενθυμίζει και τις δηλώσεις Σόιμπλε στη FAZ. «Αν η Αθήνα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και εξακολουθεί να χρειάζεται βοήθεια, θα εξεταστεί ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς τη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου