Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Μήνυμα Παππά σε όσους σκέφτονται την ανταρσία

Μήνυμα Παππά σε όσους σκέφτονται την ανταρσία

«Η ευθύνη που έχουμε όλοι μας είναι ιστορικών διαστάσεων. Και θα κριθούμε όχι από το τι λέμε στα τηλεπαράθυρα αλλά από το τι θα πράξουμε μέσα στο κοινοβούλιο. Από την πράξη και όχι από την εντύπωση και το κυνήγι της εντύπωσης» 

«Οι κόκκινες γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης δεν παραβιάζονται» επανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα πως «το μαρτύριο της σταγόνας φτάνει στο τέλος του». Ο κ. Παππάς σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» τόνισε πως η λύση του προβλήματος είναι πρωτίστως πολιτική» γι' αυτό όπως εξήγησε «αναζητούμε λύση. Όχι απλώς μια συμφωνία. Συμφωνία θα ήταν εύκολο να βρούμε υπογρ'αφοντας την πέμπτη αξιολόγηση και το mail Χαρδούβελη».


Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας ασκεί δριμεία κριτική σε ακραίους κύκλους στη Γερμανία «όχι γύρω από την καγκελαρία» «οι οποίοι «προτείνουν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ». «Η Ελλάδα έχει προσέλθει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης αποδεδειγμένα με διάθεση για την εξεύρεση λύσης και οποιαδήποτε προσπάθεια, εκούσια ή ακούσια, υπονόμευσης της διαπραγμάτευσης θα είναι αυτή που θα καταλήξει στα βράχια» σημείωσε ο κ. Παππάς.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως «πολύτιμος χρόνος δεν έχει χαθεί» τονίζοντας πως «αρκεί να σκεφτούμε πως αυτή η κυβέρνηση έχει θέσει, για πρώτη φορά, η ίδια τους όρους της διαπραγμάτευσης». Για τον κ. Παππά «η κυβέρνηση έδχει κινηθεί γρήγορα και αποφασιστικά».

Όσο για τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης και αν αυτές θα παραβιαστούν, ο υπουργός είπε πως «δεν παραβιάζονται. Αλλιώς θα είχαμε υποχωρήσει από την πρώτη στιγμή και σήμερα θα προσπαθούσαμε να εμφανίσουμε ένα δικό μας success story, παραπλανώντας τον ελληνικό λαό».

Τέλος, ερωτηθείς πώς θα αντιμετωπίζονταν μία κυβερνητική «ανταρσία» αναφορικά με την ψήφιση της νέας συμφωνίας, ο κ. Παππάς δέχθηκε πως οι «διαφορετικές γνώμες διατυπώνονται.  Όμως η ευθύνη που έχουμε όλοι μας είναι ιστορικών διαστάσεων. Και θα κριθούμε όχι από το τι λέμε στα τηλεπαράθυρα αλλά από το τι θα πράξουμε μέσα στο κοινοβούλιο. Από την πράξη και όχι από την εντύπωση και το κυνήγι της εντύπωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου