Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Βερολίνο: Δεν ξέρουμε τίποτε για συμφωνία - πακέτο

  • ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Βερολίνο: Δεν ξέρουμε τίποτε για συμφωνία - πακέτο
Εκ διαμέτρου άποψη για την πορεία της διαπραγμάτευσης και τη συμφωνία - πακέτο που επιδιώκει η Αθήνα, έχει το Βερολίνο. Μάλιστα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε άγνοια για το αν η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα δεν διαπραγματεύεται για το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, αλλά για ένα νέο συνολικό πακέτο βοήθειας.

Η εκπρόσωπος αναφέρθηκε και σε δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου, στα οποία επισημαίνεται ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, αλλά ταυτόχρονα απομένουν ακόμη πολλά ανοιχτά ζητήματα. Οπως χαρακτηριστικά είπε: «Εχουμε συζητήσει εκτενώς όλα τα βήματα που είναι απαραίτητα για να φθάσουμε σε ολοκλήρωση του προγράμματος και εκταμίευση των πόρων που απομένουν».

«Η κάθε εκταμίευση θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή, διότι ο Γερμανός εκπρόσωπος στον ΕΜΣ πρέπει να λάβει τη σχετική εξουσιοδότηση. Αρα πριν από μια εκταμίευση πρέπει να συνεδριάσει η Βουλή», τόνισε η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ερωτηθείσα αν χρειάζεται κοινοβουλευτική έγκριση, ακόμη και για ενδεχόμενη μερική εκταμίευση βοήθειας προς την Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου