Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Σάλος με την υπόθεση Μάρδα


  • Από: imerisia.gr  
Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση των χρημάτων που έβγαλε στο εξωτερικό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας, καθώς ενώ μέχρι πρότινος υποστήριζε ότι έβγαλε 40.000 ευρώ κι όχι 80.000 ευρώ (όπως έλεγε το δημοσίευμα της Θεσσαλονίκης και η Bild) το Νοέμβριο, τώρα υποστηρίζει ότι η κίνηση του λογαριασμού έγινε Φεβρουάριο.

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση κατά τη διάρκεια της εκπομπής Online στο Mega, o κ. Μάρδας ισχυρίστηκε ότι έβγαλε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Βέλγιο 30-40.000 ευρώ όταν ήταν ακόμη εκτός κυβέρνησης, προσδιορίζοντας τη χρονική περίοδο πάρα πολύ κοντά στον Φλεβάρη, αντίθετα με όσα ισχυριζόταν την Τρίτη όταν και τόνιζε ότι η μεταφορά είχε γίνει τον Οκτώβρη-Νοέμβρη.

Όπως ανέφερε, «τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι άγρια συκοφάντηση, αύριο όλοι οι βουλευτές θα έχουν βεβαίωση, η οποία αποδεικνύει πως δεν έχω βγάλει ούτε ένα ευρώ στο εξωτερικό και δει 80.000 όταν ήμουν υπουργός καθώς επίσης και πως δεν έχω κανένα λογαριασμό στο Λουξεμβούργο. Τα 30- 40 χιλιάδες ευρώ που έβγαλα ήταν όσο ήμουν εκτός κυβέρνησης, μερικές μέρες πριν φύγει η κόρη μου στο εξωτερικό, κοντά στο Φλεβάρη. Η κόρη μου βέβαια δεν πέρασε τις εξετάσεις, όπως περιμέναμε, παρέμεινε στην Ελλάδα και θα πάει λίγο καιρό. Και φυσικά δεν είναι χρήματα που δεν έχω δηλωμένα στο πόθεν έσχες».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν επιδίωξε να «παρκάρει» τα χρήματά του και ότι αν ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο θα τα έστελνε σε χώρα με ΑΑΑ όπως η Γερμανία ή το Λουξεμβούργο, όχι στο Βέλγιο.

Ως κοροϊδία - όπως είπε ο ίδιος - εξέλαβε τους ισχυρισμούς του υπουργού ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξέφρασε την απορία του: «Μου λέτε ότι συνέπεσε 2-3 μέρες προ των εκλογών, ξέροντας όλοι ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να βγάλετε τα λεφτά στο Βέλγιο, χωρίς να ξέρετε αν θα περάσει η κόρη σας;».
  • Επίθεση ΠΑΣΟΚ
Στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, με αφορμή τη κριτική που άσκησε σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τις καταγγελίες ότι έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό, απάντησε το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του.

Για «χαρακτηριστική συμπεριφορά περιπλανώμενου πολιτικού τυχοδιώκτη που θέλει να δώσει εξετάσεις νομιμοφροσύνης σε αυτούς που τον στεγάζουν τώρα πολιτικά και μάλιστα πολυτελώς, ως αναπληρωτή υπουργό» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του για τον κ. Μάρδα, ο οποίος, όπως σημειώνει, «ηδη έχει γράψει τη δική του σελίδα στην ιστορία των γραφικών δηλώσεων. Όλοι θα τον θυμούνται να του λείπουν μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το πρωί στο σπίτι του, αλλά να τα βρίσκει δυο ώρες αργότερα μόλις φτάνει στο γραφείο του».

Επίσης, ζητάει από το κ. Μάρδα να τεκμηριώσει τις εξηγήσεις που έδωσε για τις καταγγελίες που τον αφορούν και υποστηρίζει ότι επιτέθηκε παραδόξως στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κι όχι στο Ποτάμι, που υπέβαλε σχετική ερώτηση στη Βουλή, ούτε στη ΝΔ που έκανε σχετικές σκληρές ανακοινώσεις.

«Ευτυχώς, ο κ. Τσίπρας είναι επιεικής με τους υπουργούς του και δεν θεώρησε κώλυμα τα περισπούδαστα άρθρα του ευρωπαϊστή κ. Μάρδα κατά βασικών προεκλογικών επαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ. Την επόμενη φορά που ο κ. Μάρδας θα αναφερθεί στο ΠΑΣΟΚ, ας είναι πιο προσεκτικός και πιο σεμνός» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου