Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Μητσοτάκης: Κυβέρνηση που δεν μπορεί να κυβερνήσει, παραιτείται

«Να φύγει η κυβέρνηση, αν δεν μπορεί. Εξάλλου, το είπε ο κ. Λαφαζάνης. Αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει, να παραιτηθεί. Διάβασα με προσοχή αυτό που είπε ο κ. Λαφαζάνης, ότι «αν δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, να φύγουμε».
Μητσοτάκης: Κυβέρνηση που δεν μπορεί να κυβερνήσει, παραιτείται
Δεν ξέρω πώς να το εκλάβω, αλλά ξέρω ότι μια κυβέρνηση, η οποία δεν μπορεί να κυβερνήσει κι ομολογεί ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει, στη δημοκρατία παραιτείται...», δήλωσε μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Βήμα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ διευκρίνησε ότι δεν ζητά εκλογές και πρόσθεσε: «Λέω στην κυβέρνηση να μπορέσει να κλείσει τη συμφωνία. Τι θα κάνουμε, θα αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει;».

Ο κ. Μητσοτάκης διαφώνησε με τα περί δημοψηφίσματος, λέγοντας ότι «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μια κυβέρνηση, η οποία έχει νωπή λαϊκή εντολή και η οποία φαίνεται ακόμα και σήμερα να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης, να θέλει να μετακυλίσει την ευθύνη για σημαντικές αποφάσεις στους πολίτες. Οι πολίτες έδωσαν μια εντολή στην κυβέρνηση: «Κυβερνήστε, φέρτε μια καλύτερη συμφωνία, από αυτή πού μπορούσε να φέρει η προηγούμενη κυβέρνηση»».
Ερωτηθείς για τα εσωκομματικά της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το κόμμα «πρέπει να περάσει από μια φάση εσωτερικής ανασυγκρότησης, την οποία ακόμα αντιμετωπίζουμε με δισταγμό και με καχυποψία. Όλα, όμως, τα πράγματα στη ζωή είναι και θέμα timing. Δεν πρόκειται εγώ να μπω σε αυτή τη συζήτηση καθόλου. Δεν θα πω απολύτως τίποτα, όταν η χώρα μπορεί σε μια βδομάδα από τώρα να έχει χρεοκοπήσει. Από κει και πέρα, ελπίζω ότι θα μπορέσουμε τελικά, έστω και τελευταία στιγμή, να πετύχουμε μια συμφωνία. Όταν σταθεροποιηθεί η κατάσταση, θα υπάρχει μπόλικος χρόνος και για την ΝΔ να ασχοληθεί με τα εσωτερικά της».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου